Tavşanlı'da Endüstri 4.0 Eğitimi Gerçekleştiriliyor

Eğitim Yayın: 09 Aralık 2021 - Perşembe - Güncelleme: 09.12.2021 18:14:07
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1387 okunma
Google News

 

Tavşanlı'da Endüstri 4.0 Eğitimi Gerçekleştiriliyor

Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından bölgemiz kalkınma ajansı olan T.C. Zafer Kalkınma Ajansına MEGDEP kapsamında yapılan projenin çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında taahhüt edilen çalışmalar yerine getiriliyor.

Projenin 1. aşaması olan makine ve ekipman alımları tamamlandı. Daha sonraki aşamada personel eğitimleri başladı. Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak personel eğitimleri öncelikli hedefler arasında yer aldığı belirtildi.

Personel eğitimlerinden ilki olan STEM eğitimi başarılı bir şekilde tamamlandı. STEM eğitiminden sonra şimdi de " Endüstri 4.0 " eğitimi başladı. Endüstri 4.0 eğitimi için özel bir şirketten hizmet alımı ile yapılmaktadır.  Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik ve Elektronik alanı binasında (eski sağlık meslek lisesi binası) yapılan Endüstri 4.0 eğitimine Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi personeli olan 23 personel katıldı. Bu eğitim ile Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi personelinin okulda eğitim esnasında Endüstri 4.0 kullanma becerilerinin geliştirilmesi ile makina ekipman kurulum ve kullanımında endüstri 4.0 düşüncesi ile hareket etme temelinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Gelişen teknolojinin takibinin yapılması ile Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi personelinin bu gelişen teknolojiye göre eğitimlerinin verilmesi öğrenci eğitimlerine olumlu olarak yansıyacağı ifade edildi. Sadece öğrenci eğitimleri ile değil, gelişimi takip edebilmek için Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi personel eğitimlerine de büyük önem verildiği belirtildi.  

Okul idaresi tarafından "Bu projenin desteklenmesinde büyük katkısı olan T.C. Zafer Kalkınma Ajansı ile paydaşlarımıza teşekkür ederiz." denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.