Ekipler Hazır

Ekipler Hazır

Gündem Yayın: 17 Haziran 2015 - Çarşamba - Güncelleme: 17.06.2015 11:55:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2613 okunma
Google News

Ekipler Hazır

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünce  orman yangını için riskli sezonun başlaması nedeniyle yangın tatbikatlarına hız verirken bu amaçla bugün Emet orman işletmesinde eğitim vardı.

Orman yangınları ile daha etkin mücadele edilmesi amacıyla Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitim ve tatbikata Emet,Hisarcık ve Çavdarhisar ilçeleri orman personelleri katıldı.

Orman Bölge müdür yardımcısı Mücahit ERALAR, Emet Orman İşletme müdür Hayati ERGÜDEN’’in bizzat katıldığı eğitim ve tatbikatlarda ekiplerdeki tüm malzemeler kontrol edildi.

 İş güvenliği uzmanı A.Başar KAVCİN, Makine mühendisleri Akif ELTAN ve Gökhan SEZGİN  orman yangınları ile fiilen mücadele eden personele bilgi yenileme  eğitimi verdiler. Arazöz kullanımı,yangın organizasyonu ve haberleşme, telsiz kullanma, müdahele teknikleri, araç gerçe ekipman kulllanımı, kişisel koruyucu donanım ve iş güvenliği tedbirleri konusunda tüm personel bilgilendirildi.

Yangın işçileri, İşletme Müdürleri ve Şeflerinin tam donanımlı organizasyonları ile gerçekleştirilen, eğitim sonrası ekipler kısa sürede yangın hortumu açma ve yangına müdahele yarışmalarını da  başarı ile tamamladılar.

Ormanlarının yüzde 80’i birinci dereceden yangına hassas durumda olan Kütahya’da, Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, her an yangın çıkabilecekmiş gibi hazır şekilde görevlerinin başında bekliyorlar. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.