Çakıl taşlarını, hayvan boynuzlarını ve derilerini sanat eserine dönüştürüyor

TUNA İŞLEYEN - GÖRÜNTÜLÜ

Kültür Yayın: 30 Ekim 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 30.10.2021 13:56:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1849 okunma
Google News

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Türkiye Kömür İşletmeleri Garp Linyit İşletmesinde bilgisayar işletmeni Tepecik Beldesinden Hasan Hüseyin Karatepe, hobi mahiyetinde, taş üzerine, deri üzerine, ahşap ve atık boynuzları sanat eserine dönüştürüyor.

 

 

 

Ulucami Mahallesinde'de faaliyet gösteren atölyesinde hobi olarak başladığı uğraşla çakıl taşlarına, ahşap üzerine, ayrıca küçükbaş ve büyükbaş hayvan boynuzlarını oyma sanatı ile süsleyen Hasan Hüseyin Karatepe, deri üzerini de yakma tekniği yanı sıra "Craft" diye bilinen deri dövme ile de süslüyor.

7 Yaşında resim sanatı ve ardından ahşap hat sanatı üzerine devlet sanatçısı unvanına sahip Mehmet Esen'den yaklaşık 1 yıl çıraklık eğitimi alan Karatape, sonrasında deri üzerine yakma tekniği ile çalışmalar yaptı. Deri süsleme konusundaki destekleri için Tahsin Kiriş’e ve boynuzların esere dönüştürülmesi konusundaki yardımları için de Abdurrahman Şirin’e teşekkür eden Hasan Hüseyin Karatepe, kasabasından Dünyaca ünlü yönetmen Ahmet Uluçay’dan da etkilendiğini belirtti.
Ünlü sinema yönetmeni Ahmet Uluçay'ın duygu ve düşünceleri ile çocukluktan itibaren düşünce olarak biçimlendiklerini söyleyen Karatepe, " Merhum ünlü sinema yönetmeni ağabeyimiz karpuz kabuğundan gemiler yapmak fikriyle uç görülen ütopyaların gerçekleştirilebileceğini bizlere öğretti. Bizler de ona istinaden onun yolunda ilerleyebilmek adına karpuz kabuğundan gemiler yapmadık ama çakıl taşlarına gemileri sığdırdık." dedi. 


Hasan Hüseyin Karatepe'ye ait eserleri INSTIGRAM sayfasından atolyemuhabbethane takip edilebilir. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.