Cadde ve Sokak Tabelaları Yenileniyor

Cadde ve Sokak Tabelaları Yenileniyor

Gündem Yayın: 09 Mayıs 2015 - Cumartesi - Güncelleme: 09.05.2015 11:07:19
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2679 okunma
Google News

Cadde ve Sokak Tabelaları Yenileniyor…

 

       Tavşanlı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı ekipler belediyemizin kullanım alanlarına yönelik ‘’Coğrafi Bilgi Sistemi’’ ve  ‘’ Kent Bilgi Sistemi’’ tabanı oluşturmak için mahallelerimizdeki çalışmalarına hızla devam ediyor.

       ‘’Coğrafi Bilgi Sistemi’’; çevre yönetimi, çevre düzeni planları, çevre koruma alanları, göller, göletler, sulak alanların tespiti, çevresel izleme, hava ve gürültü kirliliği, meteoroloji, hidroloji, doğal kaynak yönetimi, arazi yapısı, su kaynakları, akarsular, havza analizleri, yabani hayat, yer altı ve yerüstü doğal kaynak yönetimi, madenler, petrol kaynakları vb. bölgesel faaliyet raporlarını hazırlamada etkendir.

       ‘’Kent Bilgi Sistemi’’; kentteki mülkiyet bilgileri, imar planları, altyapı bilgileri, bina, işyeri, konut dökümleri, yerel vergi kayıtları gibi, yönetimde destek sağlayan tüm bilgileri içinde tutar. Belediyelerin işleyişinin bilgisayar ortamında yapılmasını temin ederek birimler arasında güçlü bir koordinasyon sağlar.

       ‘’Kent Bilgi Sistemi’’´nin yaşama geçirilmesi ile; kent ile ilgili en güncel haritaların hazırlanması, bu haritalar üzerine kadastro ile mülkiyet bilgilerinin işlenmesi, imar planlarının işlenmesi, bağımsız bölüm ( bina / mesken / işyeri ) envanteri hazırlanması ve haritaların üzerine işlenmesi, vergisel bilgilerin, beyanların haritalar üzerine işlenmesi, altyapı bilgilerinin sisteme aktarılması işlemleri gerçekleştirilir.

       Bu konuyla ilgili olarak Tavşanlı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri bu sistemleri oluşturabilmek için arazide hatalı olan binaların ve kapı daire numaralarını düzenleyip, harita paftalarına işlemektedir. Ayrıca dış kapı numaralarının çakılması ve bina içlerine girilerek daire numarası, su abone numarası ve vatandaşlarımızın resmi kurumlarda zorunlu olarak kullanacakları 10 haneli adres numaralarının daire kapılarına çakılmaları devam etmektedir. Bununla birlikte cadde ve sokaklarımızdaki eski sokak tabelalarının sökülmesi, eksik olan, değişen ve yeni eklenen tabelaların zemine çakılması işlemleri devam etmektedir. Geçen Ağustos ayında başlayan çalışmalarda Ada, Çırçır, Çardaklı, Subaşı, Bağlık, Beyköy, Dağçeşme, Hanımçeşme, Karakova ve Durak mahallesinde cadde sokak levhaları, bina dış kapı ve iç kapı numaralarının montajı tamamlanmış olup, Ömerbey Mahallesinde çalışmalar devam etmektedir.

   

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.