polyester plastik çember çemberleme makinası ankara acil dişçi plastik çember satış ankara güneş enerjisi islami sohbet almanya sohbet sohbet siteleri mobil sohbet komatsu yedek parça servisi hollanda sohbet belçika sohbet

Gazeteci silahşör değildir

Gazeteci

Yaşam Yayın: 27 Ağustos 2025 - Çarşamba - Güncelleme: 27.08.2025 00:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 49 sn.
269 okunma
Google News

Gazeteci silahşör değildir, aksine kalemini doğru ve dürüst habercilik için kullanan bir profesyoneldir. "Silahşör" kelimesi genellikle kaba kuvveti veya şiddeti çağrıştırırken, gazetecilik gerçeği araştırma, verileri doğrulama ve kamuoyuna sunma sanatıdır.

Bir gazetecinin en temel görevi, haberlerini güvenilir kaynaklara dayandırmaktır. Kaynaksız haber, gazeteciliğin etik kurallarına tamamen aykırıdır. Bu tür haberler, kamuoyunu yanıltabilir, yanlış bilgilendirebilir ve gazetecinin mesleki itibarını zedeler.

Bir gazeteci haber yaparken şu ilkelere bağlı kalmalıdır:

  • Doğrulama: Haber için kullanılan tüm bilgilerin en az iki farklı ve güvenilir kaynaktan doğrulanması gerekir.

  • Tarafsızlık: Gazeteci, kendi kişisel görüşlerini veya önyargılarını habere karıştırmamalıdır.

  • Nesnellik: Olayları olduğu gibi, çarpıtmadan aktarmalıdır.

  • Şeffaflık: Kaynaklarının gizliliğini korurken, haberi nasıl elde ettiğini ve hangi verilere dayandığını açıkça belirtmelidir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.