Dost Kalpler'den bayram mendili

Tavşanlı

Yaşam Yayın: 14 Nisan 2024 - Pazar - Güncelleme: 14.04.2024 15:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1456 okunma
Google News

Dost KAlplerden çocuklara " Bayram mendili"

Kütahya Tavşanlı ilçesinde birçok yardım faaliyetlerinde bulunan Dost Kalpler Derneği bu bayramda da  çocukları sevindirdi.  

Yapılan baryam etkinliği hakkında Dost Kalpler Derneği Başkanı Sibel Ekiz şunları söyledi ;   "Dost Kalpler Derneği olarak kuruluşumuzdan bu yana tam yirmi iki yıl geçmiş. Bu süreç içerisinde Rabbimize hamdolsun ki pek çok projeye imza attık. Şüphesiz bu projelerimiz arasında en önemli ve gelenekselleşmiş projemiz "Bayram Mendili Projesi". Her yıl farklı bir tema belirleyerek hazırladığımız projemizde bu yıl ki temamız elbette Kudüs ve Gazze. "Bayram Mendili" denilince aklınıza sadece Bayram harçlığı gelmesin. Bunun yanında çocuklarımız için değerli bağışçılarımızında katkılarıyla pek çok çeşitli hediyeler hazırladık. Atıştırmalık ve şekelerlemelerin yanı sıra temamıza uygun bir kitap ve bir bilim dergisi olarak TÜBİTAK Yayınlarından çıkan Meraklı Minik, Bilim Çocuk ve Bilim Teknik dergilerini hediye ediyoruz.

7 Ekim'den bu yana hepimizin hayatında pek çok şey değişti. Bizler de bu yaşanan bu insanlık faciası karşısında sessiz kalamazdık. Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) sünnetine uyarak en yakınımızdan başladık sesimizi duyurmaya. Önce kendi vicdanımızın sessiz çığlıklarına kulak verdik ardından halka halka yankılanan bir sadaya dönüştü bu ses. Minik Kalplerimizle yaptığımız atölyelerimize "Minik Kalpler Mescid-i Aksâ'yı Tanıyor Kalbimiz Gazze'de Atıyor" başlıklı atölyemizi ekledik. Minik yüreklerin hassas ve kocaman kalplerini incitmeden yaş gruplarına uygun bir şekilde etkinliğimizi gerçekleştirmeye gayret ettik. Bayram hediyemizi de bu doğrultuda hazırladık. Ruhumuzun ruhu Rim'i tanıtmak istedik çocuklarımıza. Bunun için Türkiye Diyanet Vakfı'nın yayına hazırladığı "Kalbimizin Bir Tanesi Rim" adlı çocuk kitabını temin ettik. Şunu da belirtmek isteriz ki hediyelerimizin dağıtımı gerçekleştirdikten sonra çocuklarımızla etkileşimimiz devam etmektedir. Kitap ve dergilerde yer alan etkinliklerin nasıl yapıldığına dair yönlendirici videolar hazırlayıp sosyal medya aracılığıyla kendileriyle paylaşmaktayız. Çocuklarımız da yaptıkları etkinlikleri bizimle paylaşmakatadırlar. Böylece hem iletişim devamlılığı sağlamaktayız hem de etkinliklerin yapıldığına dair dönütler alarak projemizin güzel sonuçlarına şahit olmaktayız.

Kıymetli bağışçılarımıza ve proje ortağı ailelerimize tekrardan çok teşekkür eder hayırlı bayramlar dileriz. Dost güneş gibidir. Aydınlatırken ısıtır. Dost Kalpler'e güneş olduğunuz için minnettarız."

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.