Çevre bilinci arttırılması gerektiği
Tavşanlı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Moymul Mahallesi’nde bulunan Balıklı Parkı önündeki otobüs durağına bırakılan çöpler, çevredeki vatandaşların tepkisine neden oldu.
Edinilen bilgiye göre, Moymul Mahallesi Balıklı Parkı önündeki otobüs durağı çevresine rastgele atılan ve birikerek çevre kirliliğine yol açan çöpler, mahalle sakinlerini rahatsız etti. Alan genelinde herhangi bir kötü koku oluşmamasına rağmen ortaya çıkan görüntü kirliliği vatandaşlarca tepkiyle karşılandı.
Görgü tanıkları ve mahalle sakinleri, durağa atılan çöplerin daha çok bölgeyi aktif olarak kullanan öğrenciler tarafından bırakıldığını ifade etti. Çevre temizliği konusunda duyarlılık çağrısında bulunan vatandaşlar, özellikle gençlerin çevre bilinci konusunda daha dikkatli ve sorumlu davranması gerektiğini belirtti.





