Biyografiler

Muhammed Deniz

Muhammed Deniz

Gazeteci
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Gazeteci Muhammed Deniz aslen Kütahyalıdır. Kütahya Tavşanlı'ya ait Vakıf köyüne kayıtlı Deniz'in ailesi tüccarlıkla uğraşmaktadır. İlk olarak müzik yapımcılığı, radyo programları ve ses mixaj konularında çalıştı. Tavşanlı'da bulunan ve kooperatif işletmesi olan bir radyoda stajyerlik yaptı. Ardından Konya'da eğitim gördüğü Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi ile birlikte Konya yerel basınında uzun yıllar çalıştı. 2016 yılında Kütahya merkezli Kitap Kulübü Yayınları'nı hayata geçirdi. Yayıncılık çalışmalarıyla bölgedeki birçok ismin kitabını okurla buluşturdu. Kitap Kulübü Yayınları aynı zamanda Deniz ailesinin Basın Yayın şirketi olan DENBAY iştirakı olarak faaliyeyt gösteriyor. Söz konusu kuruluştan çok sayıda eser yayınlanmaya devam ediyor. Yayınevi aynı zamanda Kütahya'daki uluslararası yayına sahip ilk ve tek akredite yayınevi olma özellğini koruyor.

Gazeteci Muhammed Deniz haberleri

Tavşanlı için çok sayıda özel habere imza atan Deniz'in haberlerinin büyük kısmı Tavşanlı Ekspress Gazetesi ve 43haber.com 'da yayınlandı. Bunların yanında ulusal basın kuruluşlarında da çalışmaları olan Deniz, ajans haberciliği ve özel haberleriyle çok değerli isimlerin haberlerini gündeme getirdi. İşte altında Muhammed Deniz imzası bulunan bazı haberler: '  Selamsız Bandosu 32 yıl sonra bir arada' ulusalda yer alan haber Tavşanlı'da çekilen sinema filmini gündeme getirdi. '73 yaşında ikinci kitabını okurlarla buluşturdu' başlıklı insan hikayesi haberiyle de dikkatleri çeken Muhammed Deniz ilgili haber ile Kitap Kulübü Yayınları'nın yayınladığı bir şiir kitabı hakkında https://www.haberturk.com/kutahya-haberleri/98153983-73-yasinda-ikinci-kitabini-okurlarla-bulusturdu haberini yayınladı. Ayrıca Koşher konulu haberiyle Türkiye'de ilk kez Koşher Sertifikası'nın hukuki geçerliliği bulunmadığını gündeme getirdi. İlgili haber linki ....  İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan NEET / NEİY konusuna ilişkin hazırladığı haber büyük ses getirdi.  Türkiye’nin yeni risk sınıfı: NEET/NEİY gençler başlıklı habere Dr. Muhammed Erkam Kocakaya'nın görüşleri yön verdi..

 2022 yılında kansere yakalanan genç gazetecinin kanser mücadelesi ise 18 ay sürdü. Vatani görevini yapmak için bulunduğu Ankara'da kan kanserine yakalanan Deniz, önce GATA'da ardından İstanbul Kartal'da uzun süren bir tedavinin ardından kanseri yendi. Kitap Kulübü Yayınları'nın Yayın Koordinatörlüğü'nü sürdürmekte ve aynı zamanda serbest gazetecilik faaliyetine devam etmektedir. Zaman zaman 43haber'de köşe yazıları kaleme alıyor.