Aile çay bahçeleri doldu

Tavşanlı

Eğitim Yayın: 13 Haziran 2026 - Cumartesi - Güncelleme: 13.06.2026 12:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınava giren öğrencilerin aileleri, okul önlerinde ve çay bahçelerinde heyecanlı bir bekleyişe koyuldu. İlçedeki Moymul Aile Çay Bahçesi, çocuklarının geleceği için ter döktüğü saatlerde sabırla bekleyen ailelerle dolup taştı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde de LGS heyecanı yaşandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren aileleriyle birlikte sınav merkezlerine gelen öğrenciler, kimlik ve belge kontrollerinin ardından salonlara alındı. Öğrenciler içerde gelecekteki hedefleri için soruları yanıtlarken, dışarda ise anne ve babaların heyecanlı bekleyişi başladı.

Okul bahçelerinde yoğunluk oluşturmak istemeyen ve hava sıcaklığının da etkisiyle gölge alanlar arayan çok sayıda veli, ilçenin bilinen mekanlarından Moymul Aile Çay Bahçesi’ne akın etti. Çay bahçesini tamamen dolduran aileler, burada hem çaylarını yudumladı hem de çocuklarının başarılı bir sınav geçirmesi için dua etti.

Çocuklarını sınav salonuna gönderdikten sonra beklemeye koyulan veliler, en az öğrenciler kadar heyecanlı olduklarını dile getirerek, "Çocuklarımız uzun süredir bu sınava hazırlanıyordu. İçerde onlar, dışarda biz ter döküyoruz. Hepsine başarılar diliyoruz, emeklerinin karşılığını alırlar inşallah" dediler.

Sınavın tamamlanmasının ardından öğrenciler, çay bahçelerinde ve okul önlerinde kendilerini bekleyen ailelerine sarılarak sınav stresini geride bıraktı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.