TAVŞANLI'NIN 50 YILLIK SU İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Gündem Yayın: 08 Ağustos 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 08.08.2018 15:19:29
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4364 okunma
Google News

TAVŞANLI'NIN 50 YILLIK SU İHTİYACINI KARŞILAYACAK

TAVŞANLI HALKI ESATLAR BÖLGESİNDEN GETİRİLECEK MEMBA KALİTESİNDEKİ İÇME SUYUNA ODAKLANDI. YÜKLENİCİ FİRMA İSE ÇALIŞMALARINI SUYUN KAYNAĞINDA YOĞUNLAŞTIRDI. TAVŞANLI BELEDİYESİ TÜM BİRİMLERİYLE ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR.

 

Tavşanlı'ya memba suyu kalitesinde içme suyu sağlayacak dev projede sona geliniyor. Esatlar bölgesinde devam eden 30 milyon TL'lik çalışmaların son durumu hakkında Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Atabay yüklenici firmanın yetkililerinden bilgi aldı. 
Kaynakta yapılan iki adet temiz su aktarma yapısının biri tamamlanırken ikincisinin inşaatına başlandı. Su toplama binasının da inşaatına bu hafta start veriliyor. 23 km'lik isale hattını döşeme işi geçtiğimiz ay tamamlanmıştı. 
İçme suyu projesi tamamlandığında Tavşanlı Belediyesi bugün şehre gönderilen suyun 3 katı olan 28 bin m3 suyu direk ev ve iş yerlerine göndererek 50 yıllık ihtiyacını karşılamış olacak. 

 


Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler "Tarım ve Ormancılık Bakanlığımızın destek vererek projelendirilen kaynağından içme suyu projesinde çalışmalar devam ediyor. Belediye olarak bizde bu çalışmaları yakından takip ediyoruz. İsale hattı, klorlama ve debimetre odalarının işi daha önce tamamlanmıştı. Yüklenici firma çalışmalarını suyun kaynağında yoğunlaştırdı. Temiz suyu dereden ayıracak olan iki adet su aktarma yapısı için toplam 6000 m2 alanda çalışma yapılıyor. Bu işlerin kısa sürede tamamlanmasını bekliyoruz. Ardından memba kalitesindeki suyu alarak ilçemize göndereceğiz" dedi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.