KUDÜS DEMEK, MEKKE, MEDİNE, İSTANBUL DEMEKTİR

Gündem Yayın: 26 Aralık 2017 - Salı - Güncelleme: 26.12.2017 12:27:09
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
2973 okunma
Google News

VALİ NAYİR, “KUDÜS DEMEK, MEKKE, MEDİNE, İSTANBUL DEMEKTİR” PANELİNE KATILDI
Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ve Tavşanlı Belediyesi iş birliğiyle Mescid-i Aksa’da yaşanan zulmün anlatıldığı “Kudüs Demek, Mekke, Medine, İstanbul Demektir” paneli Tavşanlı Belediye  Kültür Sarayında gerçekleştirildi. 

Ürdün Milletvekili  Dr. Ahmed El-Ragab, Mescidi Aksa Vaizi Şeyh Muhammed Alaref ile 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi  Yrd. Doç. Dr. Monjet Ahmed’in konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç Dr. Bülent Cırık yaptı. 

Panele, Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ile Vural Kavuncu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 128 oyla kabul edilen Kudüs Tasarısı hakkında konuşan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Dünya üzerinde Cenab-ı Allah'ın emanetinde, korumasında olan bazı değerler, bazı yerler var. En son geçen hafta itibariyle Allah'ın emanetinde, Allah’ın korumasında olduğuna bizzat şahit olduğumuz yerlerden bir tanesi Kudüs gerçeği ortaya çıktı. Bir diğeri biliyorsunuz Kabe, bir diğeri de son dinin, son kitabı Hazreti Kur'an. Çanakkale'de verdiğimiz şehitler itibariyle benim inancım o. Son dinin temsilcisi İslam'ın bayraktarı bu necip milletin yaşadığı Anadolu vatanı da Cenab-ı Allah'ın emaneti ve koruması altında. Bu inancı taşıyoruz. One minute ile başlayan bir süreç var, devamında ‘Dünya beşten büyüktür’ ifadesi zahir oldu ve en son geçen hafta Birleşmiş Milletler’de dünya beşten büyüktür gerçeği tescillendi. Böylelikle Kudüs’ün, Yahudi zihniyetine ya da siyon tapınağına ev sahipliği yapamayacağı gerçeği de tüm dünya tarafından kabul edildi. Kudüs'ün gerçek sahibi olan Filistin halkı o toprakların üzerinde tekrar egemen olacak ve diyeceğiz ki İsrail diye bir devlet mi vardır?” dedi.

İslam dünyasının tek umudunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade eden AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, “Kudüs ortak sevdamız, ortak derdimiz, kalbimizde kanayan bir yara. Bizim için Allah'ın emaneti olan böyle bir yerde zulüm, oynanan oyunlar bugün de devam ediyor. 1947 yılından beri orada bir uç karakol şeklinde kurulan, bir uydu devlet İsrail gün geçtikçe işgalciliğini, oradaki yayılmacılığını artırarak devam ettiriyor. Hiçbir uluslararası hukuka, insanlığa uymayan, bir takım uygulamalarla birlikte orada acımasızca bir hükümdar olma gayreti içerisinde. Orada İslam bayrağını dalgalandıran Filistin devleti bugün bir tarafa doğru itelenmiş durumda ve baskı altında yok edilmeye çalışılıyor. Bunlar durup dururken başımıza gelmedi. İçimize soktukları fitne ateşleri, mezhepçilik, ırkçılık bu bölgedeki karışıklığın ana sebepleri. İslam kardeşliğini tesis etmek açısından Cumhurbaşkanımız dünyanın en büyük umudu haline geldi. Dünyada 128 ülke bu noktada bütün tehditlere rağmen Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'e karşı tek ses olarak cevap verdi. Eğer Cumhurbaşkanımız olmasaydı Arap ülkelerinin bir araya gelmesi, bu kararı alması mümkün değildi” diye konuştu.

Panelin ardından konuklara teşekkür edip hediyelerini takdim eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Tavşanlı'ya gelen ve Kudüs'ü anlatan değerli misafirlerimize Kütahya halkı adına teşekkür ediyorum. Burada halkımızı bilgilendirmek amacıyla böylesi güzel bir program düzenleyen kurumlarımıza da ayrıca teşekkür ederim. Türkiye için Kudüs her zaman önemli olmuştur olmaya da devam edecektir" dedi.
 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.