İSMET GÜRAL MACARİSTAN'DA

İSMET GÜRAL MACARİSTAN'DA

Gündem Yayın: 16 Şubat 2014 - Pazar - Güncelleme: 16.02.2014 13:07:18
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
2263 okunma
Google News

İsmet Güral  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün heyetiyle Macaristan'da 
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türk – Macar İş Konseyi Başkanı, Macaristan Fahri Konsolosu İsmet Güral, Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader'in daveti üzerine Macaristan'a resmi bir ziyaret düzenleyen Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve beraberindeki heyetle Macaristanda. 
Bu ziyaret Türkiye’den Macaristan’a sekiz yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olacak. Ziyaret aynı zamanda, dönemin Macaristan Cumhurbaşkanı Pal Schmitt’in 14-17 Kasım 2011 tarihinde Türkiye’ye gerçekleştirdiği ve İsmet Güral'a Macaristan'ın en büyük nişanı olan Macaristan Devlet Liyakat Nişanı verdiği ziyaretin iadesi niteliğini de taşıyor. 
Cumhurbaşkanı Gül, Macaristan’ı ziyaretinde, Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ile baş başa ve heyetler halinde görüşmelerde bulunacak. Bu vesileyle, İsmet Güral’ın başkanı olduğu Türk-Macar İş Konseyinin de katkılarıyla düzenlenen Türk-Macar İş Forumunda devlet büyüklerinin konuşmalarının ardından iki ülke arasında yatırım ve işbirliğinin artırılması amacıyla Türk ve Macar iş adamları arasında ikili görüşmeler de yapılacak. Macaristan’ı en iyi tanıyan Türk iş adamlarından biri olan İsmet Güral’ın bu görüşmelere katılması hem Türk hem de Macar iş adamlarına yol gösterici olması açısından yararlı olacaktır. 
18 Şubat’ta sona erecek olan resmi ziyaretin Türkiye ve Macaristan arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkileri pekiştirmesi bekleniyor. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.