İlk Tır yola çıkıyor

Gündem Yayın: 15 Aralık 2016 - Perşembe - Güncelleme: 15.12.2016 09:09:47
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3805 okunma
Google News

İlk Tır yola çıkıyor

Halep’te yaşanan olaylar nedeniyle Tavşanlı halkından gıda yardımı isteyen İHH İnsani Yardım Vakfı Tavşanlı Şube Başkanı Mümtaz Serdaroğlu, Tavşanlı halkına teşekkürlerini iletti. Yapılan yardımlar sayesinde birinci TIR’ın dolduğuna dikkat çeken Serdaroğlu, TIR’ın bugün Tavşanlı’dan yola çıkacağını açıkladı. 
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Serdaroğlu, Halep için yapılacak yardımların 10 Aralık’ta başladığını 30 Aralık’a kadar devam edeceğine dikkat çekti. Şehrin ciddi anlamda kuşatma altında olduğunu vurgulayan Serdaroğlu, şehrin çoğu kısmının boşaltıldığını söyledi. Serdaroğlu, “Yaklaşık 80 bin kişi 8 kilometre karelik bir alana sıkışmış durumda. Halep’te şuan bir katliam yaşanıyor. Şuan devletimizin aracılığı ile bir ateşkes imzalanmış durumda, buradaki halk son derece perişan. Kadınlar ve çocuklar çok zor durumda.” açıklamasında bulundu. 
Halep’te bulunan halkın özellikle gıda yardımı beklediğini aktaran Serdaroğlu, “Halep’teki halk gıda yerine adeta bomba ve kurşun yiyor. İHH önderliği ile Tavşanlı’daki STK’larla birlikte un kampanyası düzenledik. Birinci TIR’ımızı tamamladık. İHH önderliği altında yapılan gıda yardımına 2071 Derneği, Memur-Sen’in örgütleri, Cihannüma, ilim Yayma Cemiyeti, Önder, Rahmet Vakfı, Milli Türk Talebe Birliği, Enderun Vakfı, Semerkant Vakfı, Ensar Vakfı, Gazeteciler Derneği, TÜGVA, Yedihilal, Tavşanlı Aile Derneği, Hayırlı Hizmetler Vakfı ve Hayrat Vakfı desteği ve himayesinde yapılıyor.” dedi.

HAYRAT VAKFI’NDAN HALEP İÇİN KÖMÜR VE İKİNCİ EL EŞYA KAMPANYASI

Halep halkı için Hayrat Vakfı tarafından bir kampanya daha başlatıldığını açıklayan Serdaroğlu,  Tavşanlı halkından bu konuda da desteklerini beklediklerini kaydetti. Hayrat Vakfı’nın ikinci el eşya ve kömür yardımı kampanyası başlattıklarını belirten Serdaroğlu, “Çünkü orada ısınma ile ilgili de sorunlar yaşanıyor. Vatandaşlardan kömür ve eşya yardımı olursa oraya yardım edebilir.” diye kaydetti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.