Çare derneği, kurban’da 16 ülkede olacak!

Dünya Yayın: 29 Haziran 2021 - Salı - Güncelleme: 29.06.2021 13:50:56
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3931 okunma
Google News

Çare derneği, kurban’da 16 ülkede olacak!

Çare Derneği, 12 yıldır olduğu gibi bu yıl da kurban bağışlarınızla mağdur ve mazlum kardeşlerimizi yanında olmak için yollara düşüyor! Bağışçıları ile kurban kesim vidosunu paylaşan ilk kurum olma özelliğini taşıyan Çare Derneği, bu anlamda diğer kurum ve kuruluşlara da öncülük etmiştir.

Çare Derneği’nin Kütahya Tavşanlı Temsilcisi Rıza ONUK, 2021 yılı için kurban hisse bedeli fiyatlarının yurt içi 1.300 TRY, yurt dışı 670 TRY olarak belirlendiğini ifade etti.

Geçtiğimiz yıl kurban organizasyonunu, “Bu Kurban Kardeşinle Ol” alt sloganı ile Türkiye ve 15 ülkede gerçekleştiren Çare Derneği, Covid-19 şartlarından dolayı gerektiğinde 3-4 aktarma yaparak, yolları bile olmayan köylere zor şartlar altında ulaşarak bizi bekleyen, yollarımızı gözleyen Müslüman kardeşlerimizin yanında oldu.

 

“2020 Kurban Bayramı süresince vekaleti verilen kurbanlar tek tek isimleri okunarak ve video kaydı alınarak kesildi. 12 yıl önce “Kurbanını Seyret” ya da “Kurbanını İzle” sloganları ile girdiğimiz bu yolda her yıl bayramın son gününe kadar kurban bağışında bulunan binlerce hisse sahibine kurban kesim görüntülerini eksiksiz olarak ulaştırdık.”

“2020 yılında kesimi yapılan vacip kurbanlarla Afrika, Orta Asya ve Uzak Doğu’da 65 bölgede yaklaşık 1 milyon 100 bin ihtiyaç sahibine ulaştık.”

 

“Geçtiğimiz Ramazan ayında da Çare Derneği Tavşanlı Temsilciliği ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile daha önceden belirlemiş olduğumuz bölgemizdeki ihtiyaç sahibi ailelere gıda, temizlik malzemesi, et ve süt ürünleri olmak üzere toplamda 200 gıda paketini ailelere ulaştırmanın sevincini yaşıyoruz.”

“Ayrıca Ramazan Ayı içerisinde Gana, Uganda, Kenya, Kamerun, Çad, Burkina Faso ve Tanzanya ülkelerinde şahsım ve Çare Derneği Yönetim Kurulu üyesi Recep BİLGE ile bu ülkelerde gıda paketi, zekât ve iftar vererek bağışçıların adına bu ülkelerde bulunduk.”

Şimdi aynı heyecan ve şevkle 2021 Kurban Bayramı için tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve emanetlerinizi gönül coğrafyalarına ulaştırmaya hazırız! Türkiye, Orta Doğu, Güney Asya ve Afrika’da yardıma muhtaç ihtiyaç sahibi aileler bizleri bekliyor. Haydi, soframızdan onlara da pay edelim.

Rıza ONUK, Kütahya ve Tavşanlıların kurban bağışlarını (vekaletlerini) www.care.org.tr web sitesinin online bağış kısmından yine aynı web sitesinde bulunan banka hesaplarından havale/EFT yoluyla yapılabileceğini bildirdi. Aynı zamanda vekaletlerinizi Çare Derneği’nin Tavşanlı temsilciliğinin yeni adresine (1. Noter altı, Yeni Mahalle, Leblebiciler Cad. No:5) bizzat elden teslim edebileceklerini de ifade etti.

TAVŞANLI ÇARE DERNEĞİ İLETİŞİM:0545 379 6089

İSTANBUL GENEL MERKEZ İLETİŞİM:0212 471 0808

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.