BÜYÜK TAARRUZUN 96. YILI TAVŞANLI'DA KUTLANDI

Gündem Yayın: 30 Ağustos 2018 - Perşembe - Güncelleme: 30.08.2018 13:23:56
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2754 okunma
Google News

BÜYÜK TAARRUZUN 96. YILI TAVŞANLI'DA KUTLANDI
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yılı Kütahya genelinde törenlerle kutlanıyor. Milletimizin bağımsızlık sembolü olan destansı zafer için Tavşanlı Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk koyma töreni düzenlendi. 
Tavşanlı Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Tavşanlı Belediyesi çelenkleri saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın eşliğinde Atatürk Anıtına bırakıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman şehitlerimiz rahmet ve saygıyla anılırken, gazilerimize de şükran dilekleri iletildi. Resmi törenler Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır himayelerinde Dumlupınar Şehitliği ve Zafertepe Çalköy Zafer Anıtı Tören Alanında devam etti. 
Tavşanlı Cumhuriyet Meydanında günün anlamı ile ilgili konuşmayı Garnizon Komutan vekili askerlik şube başkanı Personel Asteğmen İlyas Üner yaptı.


Üner yaptığı konuşmada şunları söyledi; " Bugün asil Türk Milletinin ve onun bağrından çıkan kahraman Türk Ordusunun en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos zaferinin 96. Yıl dönümüdür. Bu zafer Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yaman bir millet sarsılmaz azim ve inancın zaferidir. Türk milletinin mukadderatını belirleyen 30 Ağustos zaferi Türk ulusu için tarihte bir dönüm noktasıdır. Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan bu zaferin 96. Yıl dönümünde böyle bir millete ve onun bağrından çıkan Türk ordusunun mensubu olmakla gurur duyuyoruz.Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarının ve vatan toprağının bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyor, kahramanlıklarıyla destanlar yaratmış gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Şanlı zaferlerin 96. Yıl dönümü Türk Milletine ve onun bağrından çıkan kahraman ordusuna kutlu olsun." 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.