Yerel Basınımızın Sesi Daha Gür Çıkmalı!

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti

Gündem Yayın: 10 Ocak 2025 - Cuma - Güncelleme: 10.01.2025 15:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
73 okunma
Google News


Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam,  10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü kapsamında yaptığı açıklamasında yerel basının sorunlarına değinerek bu sorunların dayanışma içerisinde aşılabileceğini söyledi. Sağlam, iş dünyası ve STK’lar başta olmak üzere şehre seslenerek yerel basına destek çağrısı yaptı. 
10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününün dayanışma günü olarak kutladıklarını ifade eden Başkan Erkan Sağlam, tüm meslektaşlarının gününü kutladı.  
Sağlam, yerel basının ekonomik sıkıntılarla boğuştuğunu ve bunun çözümünün önce meslek içinde birlik beraberlikten, dayanışmadan geçtiğini söyledi. 
Kütahya genelinde merkez ve ilçelerde bu birlik beraberlik ve dayanışma ortamını kurduklarını ve sürekli iletişim halinde olduklarını söyleyen Sağlam, “Sorunlarımız her geçen gün giderek büyüyor. Bunların çözümü adına Cemiyetimiz çatısı altında girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada üyelerimiz ve basın camiamız adına çalışmalarımız sürecek” dedi. 
YEREL BASINA DESTEKLER ARTMALI 
Kütahya Gazeteciler Cemiyeti olarak yerel basına destek sağlanması adına kampanya başlattıklarını ve bu kampanyaya iş dünyasından ve STK’lardan destekler geldiğini söyleyen Sağlam şöyle devam etti; 
“Amacımız yerel basınımıza desteklerin artmasıdır. Bu desteklerle yerel basınımız toplumun sesini daha gür bir şekilde duyurabilir. Böylelikle halkımızın, Sivil Toplum örgütlerimizin, iş dünyamızın ve yerel yöneticilerimizin ulaşmak istedikleri noktaya gelmesinde destek ve yardımcı olurlar. Kütahya’mızın gelişimi adına önemli adımların atılmasına neden olur. Bugüne kadar yerel basınımız görevini en iyi şekilde yapmış ve yapmaya da devam edecektir. Merkezde başlayan bu kampanyamızın ilçelerde de artmasını istiyoruz. İlçelerimiz de de büyük bir fedakârlıkla çalışan meslektaşlarımızın biraz olsun nefes almasını arzu ediyoruz. İlan ve reklamlarla tüm basınımızın desteklenmesini talep ediyoruz.”

DOĞRUDAN TEMİNLER SONLANDIRILMALI 
Basın İlan Kurumu’nun fiyat tarifesinin 2024 yılı sonunda da onaylanarak 2025 yılında uygulanmaya başlandığını belirten Sağlam şöyle devam etti; 
“Resmi ilanlarımız her geçen gün azalmakta ve buda istihdam oluşturan, sektöre önemli ekonomik katkılar sunan yerel basınımızı zor duruma düşürmektedir. Bilinmelidir ki acil durumlar dışında yapılan doğrudan teminler tamamen yasa dışı bir alımdır. Bu durum devletimizi de zarara uğratmaktadır. Askı ile ilana çıkma ya da farklı bir yöntemle resmi ilanların kısıtlanmasının önüne geçilmesini istiyoruz. Özellikle ilçelerimizde bu durum çok daha fazla durumdadır. Bu nedenle kamuda doğrudan teminin kaldırılması hem yerel basınımız hem de kamunun faydası açısından daha sağlıklı olacaktır. Bu noktada bağlı bulunduğumuz hem konfederasyonumuz, hem federasyon temsilcilerimiz ve Cemiyet olarak bizler girişimlerimizi sürdürüyoruz.  Ancak bu noktada kurumlarımızdan da özellikle rica ediyoruz. Doğrudan teminle yapılan alımların durdurulmasını istiyoruz.” 
Sağlam son olarak Kütahya Gazeteciler Cemiyetinin sahip olduğu üyeleri ile birlikte büyük bir aile olduğunu ve yıllardır şehrin gelişimine önemli katkılar sunduğunu vurgulayarak “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada dik duruşumuzu bozmayacağız. Şehrimize, bölgemize olan sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz. En zor zamanlarımızda birbirimize destek olarak tüm zorlukları birlikte göğüsleyeceğiz. Bizlerin bu birlik beraberliğine gölge düşürmeye çalışanlara inat daha sıkı sarılacağız” dedi. Tüm meslektaşlarının gününü bir kez daha kutlayan Sağlam, önümüzdeki günlerde çok daha güzel proje ve çalışmalarla yer alacaklarını belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.