31 Ocak 2023 - Salı

SAYIN MİLLETVEKİLİMİZ AHMET ERBAŞ’TAN GÜZEL AÇIKLAMALAR

SAYIN MİLLETVEKİLİMİZ AHMET ERBAŞ’TAN GÜZEL AÇIKLAMALAR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 8 dk.
355 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

    SAYIN  MİLLETVEKİLİMİZ 
AHMET ERBAŞ’TAN  
   GÜZEL  AÇIKLAMALAR    

    Hangi siyasi partiden olurlarsa olsunlar netice itibariyle milletvekillerimiz hepimizin vekilleridir. Üstelik biz  asil onlar vekildir. Binlerce insanımızın   teveccühüyle TBMM Çatısı altına gönderdiklerimizdir.  Büyük sorumlulukları var.  Aldıkları görev kutsaldır. “ Birimiz hepimiz için hepimiz birimiz  için” değil mi? Kütahyalı olsun olmasın nihayet sayın 5 milletvekilimiz  tüm mesailerini önce Kütahya için harcamak zorundadırlar.Çünkü önce can,sonra canandır. Kütahya İli sınırları içindeki tüm ilçe,belde ve köyle mahallenin sorunları  onların da sorunlarıdır. Genel bir ifadeyle Kütahya’nın en ücra köşesinde bir sorun varsa sayın milletvekilinin bu sorunun üzerine eğilmesi kadar doğal bir şey olamaz. Sadece iktidar partisi milletvekilleri değil muhalefet ve bağımsız milletvekillerinin de   seçildikleri yerlere borçları ,teveccühün  karşılığını ödeme mecburiyetleri vardır. 
     Sayın milletvekillerimiz  halkımız nazarında   Kütahya Milletvekilidir. Kütahya’nın AK Partili, Milliyetçi Hareket Partili, CHP’li  milletvekilleri   kağıt üzerinde seçildiği yerlerin  milletvekilleridir. Her gönülde    mensup oldukları siyasi partiler dikkate alınmadan yer alırlar. Herbiri   Kütahya adıyla  taçlandırılmış, Kütahya Milletvekili’dir.  
      Sayın Ahmet Erbaş’ın çalışmalarını uzaktan da olsa takip ediyorum. Gazetem  Ekspres bana ulaşıyor. Her şeyden haberim var.  Sayın milletvekilimiz Ahmet Erbaş’ın  Türkiye’de ilk Adalet ve Demokrasi Müzeleri’nden birinin   Kütahya’da olmasını istemesi  kadar  doğal  bir şey olamaz.Çok güzel bir öneridir. Aslında ifade ettikleri gibi müze binası da hazırdır.  Bu bina 1953-1957 yılları arasında öğrenim gördüğüm Kütahya Lisesi tarihi binasının tam karşısındadır. Milli Eğitim’e ve Adliye’ye  ev sahipliği yapmıştır.  Bir bilinmeyen özelliği de  bu binanın  merdivenlerinin en üst basamağının  Uludağ’ın yüksek zirvelerinden birisinin yüksekliği ile aynı seviyede olmasıdır.
       Sevgili kardeşim merhum gazeteci ,zamanın A.A İl muhabiriydi   Hasan Bilcan’la   1980 Askeri Darbesi ardından yüksek rütbelilerin   bu binaya bir ziyareti  sırasında  beraberdik. Sayın Hv. Er Eğitim ve Tugay Komutanı   çinili binanın merdivenlerinin  solundan   çıkıyordu. Merhum korkusuzdu ve sayın generale bir espri yapmıştı ;”Paşam merdivenlerin solundan çıkıyorsunuz yoksa solcu musunuz?”  dediğinde  sayın general tebessüm etmiş.”Siz gazeteciler yok musunuz vallahi pes!”demişti.   Hepimizi güldüren böyle bir espriyi bugün yapacak birini bulup bana da getirin de göreyim.

        Sevgili Erbaş:”1907 yılında  yapılan  bu çinili  binamız tıpkı  Yassıada’da  olduğu gibi  Adalet ve Demokrasi  Müzesi olsun” demiş.  Böyle bir önerinin tadından yanına varılmaz.Sanırım “hayır” denilmeyecek kadar güzel bir öneri.Bunu da yetkililerin direktifleri doğrultusunda   gerçekleştirebiliriz.
         Sayın milletvekili kangren olmuş bir soruna değinmiş. Bu Tavşanlı’da TKİ  Genel Müdürlüğü, Garp Linyitleri İşletmesi’nin  kömür havzasındaki Beke, Yörgüç ve Ömerli Köyleriyle  ilgili bir mesele.  Bugüne kadar birçok kez ısıtılıp ısıtılıp masaya konulmuş,her defasında maalesef soğutulmuş bir meseledir.   Sayın  milletvekili mutlaka  birçok mağdur Tavşanlılı hemşehrimle konuşmuş olmalı. Bilindiği gibi Tavşanlı bir Linyit merkezi.  Tunçbilek, Değirmisaz dahil birçok  yerinde zengin Linyit damarlarına sahip. İşte yıllar önce sayın milletvekilinin ifade ettiği gibi  köylerinin altında Linyit  yatakları olduğu ifadeyle bu köylerin verimli toprakları kamulaştırılarak ellerinden alınmıştı.Zengin bitki örtüsü yok olmuş. Hayvancılık ölmüş. Köylü işsiz kalmış, tarım yapılamaz olmuştu. Neticede  köy halkı peyderpey köyünü terk edip  başka yerlere göç etmek zorunda kalmıştı. Ha diyeceksiniz Devlet bu insanlara  kamulaştırdığı alanlar için,tarlalar,bahçeler vb için ödeme yapmadı mı? Evet yaptı. Ama  yıllar yılı  bu köylerde  doğup büyüyen, köylü yurttaşlarımızın bir anlamda elleri kolları kesilmişti.  Topraklarını terk etmek zorunda kalmışlar ve çil yavrusu gibi dağılmışlardı.Karnını balıkla doyuran balıkçının oltasını elinden almıştık.  Linyit çıkarmışız ama öte yandan  bir bölgede hayvancılığı,tarımı,bitki zenginliğini  yok etmişiz. Yerleşim birimlerini ortadan   kaldırmışız. Öyleyse bu insanlara bir vefa borcumuz olmamalı mı? Yeni yeni iş sahalarına eleman alırken önce bu köylerin insanlarını işe alamaz mıyız? Sayın milletvekili  de zaten buna işaret ediyor. Hem de yerden göğe kadar da haklıdır. Bu vesileyle Sayın Enerji Bakanımızın da kulaklarını çınlatmış olalım.  Bu Bor mağdurları için de geçerlidir. 
        Sayın milletvekili bazı güzergahlar için de konuşmuş. Tavşanlı’yı Bursa’ya bağlayan  yol üzerinde Domaniç İlçesi ve İnegöl ilçesi bulunuyor.  Domaniç- İnegöl arası 40 km.  Eğer Domaniç ile İnegöl arasında Kocayayla altından bir tünel ki bu 7 km kadar bir uzunluk ifade ediyor   mesafe daha da kısalabilecek. Yine sayın milletvekiline göre   Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi  için  seviyeli kavşak projesi hayata geçirilmelidir. Dursunbay- Harmancık- Tavşanlı , Tavşanlı- Domaniç,Tavşanlı-  Dodurga –Seyitömer, Tavşanlı-Emet, Abide- Simav, Simav- Dağardı yolları Cumhuriyetimizin 100.yılında kesinlikle tüm eksiklikleri giderilerek ulaşıma açılmalıdır. Yine sayın milletvekiline göre  dünya Bor rezervinin  %64’ünün Türkiye’de olduğu  biliniyor. Bu miktar üzerinden   % 78’lik bir  Bor rezervi Kütahya’da, dolayısıyle  Emet ve Hisarcık İlçeleri arasındadır. Bu yıl Etibor İşletmeleri’nin bir milyar dolarlık bir hammadde  satışı söz konusuymuş.Öyleyse Etibor Genel Müdürlüğü, Enerji Bakanlığı’nın  direktifleriyle  bu iki ilçeye iki gözle bakmak  zorundadır. Kaz gelen yerden tavuk esirgenmemelidir. Bu arada  Cevizdere Şehitliği’nin suyu yokmuş Yolu da asfalt değilmiş. Çevre düzenlemesi  gerekiyormuş. Bunları sayın milletvekili ifade ediyor.  Öyleyse Etibor Genel Müdürlüğ de lutfedip bir zahmet  bu şehitliğe  bir el atsın.  Üzerine düşeni fazlasıyle yapsın.   Her iki ilçeye maddi ve manevi borç söz konusudur. Domaniç İlçesi’nin su sorunu kesinlikle çözülmeli , Pazaralanı Göleti  bitirilmeli,  tamamlanması  beklenen   Emet/Günlüce, Hisarcık/Pullar,Güldüren/ Dereköy,Beyköy/ Karapınar Göletleri Gediz’deki Murat Dağı Göleti, Simav’daki Simav ve  Örenler Barajları Cumhuriyetimizin 100.yılında sorunsuz olarak göreve hazır hale getirilmelidir. Dünya Gıda krizine giderken  bu konu daha da önem arzetmektedir. Köylerde refahı artırdığımız taktirde  şehirlerin de yükü  buna paralel olarak azalacaktır. 
          Ben Kütahyalılar adına sayın milletvekilimiz Ahmet Erbaş’ın gösterdiği hassasiyete teşekkür ediyorum. Konunun da yılmadan usanmadan yakın takipçisi olacağım. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları