Ressam Okçu’yu makamında kabul etti

Sanat Yayın: 19 Aralık 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 19.12.2020 19:37:22
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3617 okunma
Google News

"Üstün Yetenekliler de Gönüllü" isimli proje kapsamında Kütahya Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencisi Elif Azra Okçu, onlarca eser arasında Türkiye Şampiyonu oldu. Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, genç ve başarılı ressam Okçu’yu makamında kabul ederek tebrik etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yürüttüğü GPDP 2019/1 kapsamında İzmir Şehit Fatih Satır Bornova Bilim Sanat Merkezi tarafından yürütülen "Üstün Yetenekliler de Gönüllü" isimli proje kapsamında Türkiye çapında Bilim Sanat Merkezileri arasında düzenlenen resim yarışmasında Kütahya Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencisi Elif Azra Okçu, onlarca eser arasında ilk üçe girerek başarı ödülü almaya hak kazandı ve Türkiye şampiyonu oldu.

ÖĞRENCİMİZLE GURUR DUYDUK

Makamında Türkiye şampiyonu olan Elif Azra Okçu’yu anne ve babası Sinem- Hasan Okçu ile beraber kabul eden Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, genç ressamın elde ettiği başarı ile bir Kütahyalı olarak gurur duyduklarını ifade etti. Başkan Işık başarılarının devamını dileği başarılı öğrenciye ve ailesine çeşitli hediyeler verirken, Elif Azra Okçu’nun ailesine gösterdikleri özveriden ve ilgiden dolayı teşekkür etti. Başkan Işık “Kütahya’nın sanatın ve sanatçının şehri olduğunu, genç kızımız bir kez daha gösterdi. Düzenlenen yarışmada duygularını resme çok iyi bir şekilde yansıtan Elif Azra Okçu, bu başarısı ile Türkiye Şampiyonluğu elde etti. Bu başarı, ailesi ve Kütahya adına büyük bir onur ve gurur kaynağıdır. Kızımızı tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca ailesini de böyle güzel bir evlat yetiştirdikleri ve kızımızın bu başarısında desteklerini esirgemedikleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HAYALİNDEKİ ÜLKEYİ ÇİZDİ

Lösemi farkındalığına katkı sağlamayı amaçlayan yarışmaya "Japon Sokağı" temalı çalışmasıyla katılan Elif Azra Okçu, yarışmanın online ödül töreninde yaptığı konuşmada amacının çok sevdiği ülke olan Japonya'da bir sokağı gezerken htiği huzuru, bütün dünya üzerinde lösemiyle mücadele veren çocuklarla paylaşmak olduğunu söyledi. Okçu; "Görsel çalışmamda kullandığım sakura ağacının çiçekleri ölümle yaşam arasındaki anı temsil eder. Bu çiçeklerin pembe rengi mutluluğu beyaz rengi ise huzuru temsil eder. Siyah beyaz olarak resmedilen eserin üzerindeki bir diğer ayrıntı ise renkli ışıklardır. Bu ışıklar da umudun hep var olduğu anlatılmaktadır" dedi.

JAPONYA'DAN TEBRİK MESAJI

Kütahya Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi 9.Sınıf öğrencisi Elif Azra Okçu'nun ulusal bazlı görsel yarışmada derece alması ve görsel çalışmasında bir Japon sokağını tasvir etmesi sonrasında Japonya Büyükelçiliği, Kütahyalı öğrenciye bir tebrik maili gönderdi. Japonya Büyükelçiliği gönderdiği tebrik mailinde: "Değerli çalışmanız ve paylaşımınız için çok teşekkür ederiz. Gelecekte Japonya'da üniversite veya master vb. eğitim görmeyi dilerseniz, tüm detayları açıklanan burslarımıza başvurabilir veya bizimle irtibata geçebilirsiniz" şeklinde ifadelere yer verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.