Okul Öncesi öğretmeni Tuğba Yıldırım anne ve babalara seslendi

Tuğba Yıldırım anne ve babalara seslendi.

Çocuk Yayın: 16 Nisan 2023 - Pazar - Güncelleme: 16.04.2023 23:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
492 okunma
Google News
Eğitimci Tuğba Yıldırım  anne ve babalara seslendi. 
"Tavşanlı Hande Gül  Anaokulu olarak okul öncesi çocuğu bulunan ebeveynlerimize erken çocukluk döneminde genel gelişimi çok önemli olduğu gerek planlarla gerekse idareci ve öğretmenlerimizle bilgilendirmeye çalışıyoruz. 0-6 yaş kişiliğin gelişmesinin, fiziksel ve ruhsal sağlıklarının,güvenli ilişkiler kurabilmenin önemli olduğu bir dönemdir. İlk 6 sene içerisinde beyin az çaba harcayarak yeni şeyler öğrenebilir. Erken çocukluk dönemi gelişimi çocuklarımızın hayatında önemli izler bırakmaktadır.  Ailelerin bu konuda bilinçli davranması, gelişimini destekleyen doğru adımlar atması çocukların hayatını etkileyecek büyük öneme sahiptir. Erken çocukluk döneminde okul öncesi eğitimi almış çocuklar ileride akademik, toplumsal ve öz bakım becerilerinin başarısı olumlu yönde gelişmektedir. Okul öncesi eğitimini alan çocukların eğitimini almayan çocuklarla arasında önemli farklar görülmüştür. Bunun içindir ki çocuğun gelişimine yoğun katkı sağlayan anaokullarına gönderme kararı sadece anne ve babalara kalmaktadır. Okul Öncesi öğretmeni Tuğba Yıldırım :  ” Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesidir ve bunun doğru iliklenmesi gerekir. Çocuğun doğduğu günden temel eğitime başladığı güne kadar geçen yılları kapsayan ve çocukların daha sonraki yaşamlarında önemli rol oynayan; bedensel, psikomotor, sosyal-duygusal, zihin ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı, kişiliğin şekillendiği ve çocuğun devamlı olarak değiştiği bir süreçtir. Bu nedenle, çocuğun küçük yaşlarda sağlıklı bir ortamda gelişimini sürdürmesi önem kazanmaktadır.” dedi. 
Okul öncesi öğretmeni Tuğba Yıldırım  anne ve babalara seslenerek, :” Eğitim, öğrenci-öğretmen-veli üçgeninden oluşan platformdur. Bu birliktelik ne kadar bilinçli ve sağlıklı olursa, çocuklarımızda o oranda sağlam bir kişilik kazanırlar. Eğitimin sağlam temeller üzerine kurulmasında ve insanların ileri yaşlardaki başarılarında okul öncesi eğitimin rolü bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ana kucağındaki yoğun ilgiden sonra, anaokulu ortamı çocuk için dünyaya açılan yepyeni bir penceredir. “ dedi. 
Okul öncesi eğitiminin desteklenmesi için sonuç olarak şunları söyleyebiliriz: Aile ve eğitimci işbirliği ile gerçekleşen okul öncesi eğitim; çocuğun daha yaratıcı, ileriyi görebilen, yeni ürünler yaratabilen ve çevresini kendi amaçları için yönlendirebilen özerk bir birey olarak yetişmesine katkı sağlayacaktır."
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.