Kütahya’ya Dev Gençlik Yatırımı 2026’da İlk Kaz
Ankara

Kütahya’ya Dev Gençlik Yatırımı: 2026’da İlk Kazma Vuruluyor!
KÜTAHYA - Ak Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile yapılan görüşmeler neticesinde Kütahya’ya kazandırılacak yeni yatırımların müjdesini verdi. 2026 yılında başlayacak projeler arasında bin kişilik öğrenci yurdundan yüzme havuzlu gençlik merkezlerine kadar pek çok dev yatırım yer alıyor.
Kütahya heyeti, Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı ziyaret ederek kentin spor ve gençlik projelerini masaya yatırdı. Ziyarete Kütahya Valisi Musa Işın, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ceyda Çetin Erenler, Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir katıldı.
Yatırım Müjdeleri Peş Peşe Geldi
Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Mehmet Demir, Kütahya gençliğinin barınma ve sosyal imkanlarını en üst seviyeye çıkaracak projelerin 2026 yılında hayata geçeceğini belirtti. Demir, yatırım programına alınan projeleri şu şekilde sıraladı:
-
1.000 Kişilik KYK Kız Yurdu: Kütahya Germiyan Kampüsü’ne inşa edilecek modern yurt ile öğrencilerin barınma ihtiyacı kökten çözülecek.
-
Merkez Gençlik Merkezi: Kütahya Merkeze, içerisinde yüzme havuzunun da bulunduğu tam donanımlı yeni bir Gençlik Merkezi yapılacak.
-
Simav Gençlik Merkezi: Simav ilçesindeki gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini yürütebileceği yeni bir merkez inşa edilecek.
-
Köylere 20 Yeni Halı Saha: İl Özel İdaresi aracılığıyla Kütahya’nın köylerine spor disiplinini yaymak amacıyla 20 adet halı saha kazandırılacak.
Domaniç Topuk Yaylası’na Gençlik Kampı
Milletvekili Demir, mevcut projelere ek olarak Domaniç Topuk Yaylası’nda yapılması planlanan Gençlik Kampı projesi için de Bakan Bak ile istişarelerde bulunduklarını ifade etti. Projenin bölgenin doğa turizmine ve gençlik faaliyetlerine büyük katkı sağlaması hedefleniyor.
"Kütahya İçin Çalışmaya Devam Ediyoruz"
Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Demir, "Gençlerimizin barınmadan spora, sosyal hayattan eğitime kadar her alanda daha güçlü imkânlara kavuşması için durmaksızın çalışıyoruz. Sayın Bakanımıza Kütahya’mıza gösterdiği yakın ilgi ve destekleri için teşekkür ediyorum. Bu yatırımların şehrimize ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum," dedi.
Yatırımların yapımına 2026 yılı içerisinde Bakanlık talimatıyla resmen başlanması bekleniyor.



