Kütahya Faal Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği kendilerine yapılan saldırıları kınadı

Kütahya Faal Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği kendilerine yapılan saldırıları kınadı

Spor Yayın: 06 Aralık 2022 - Salı - Güncelleme: 06.12.2022 13:20:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
292 okunma
Google News

Kütahya Faal Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği kendilerine yapılan saldırıları kınadı

Kütahya'da hafta sonu gerçekleşen karşılaşmalarda bazı istenmeyen olaylar yaşandı. Gökler Belediyespor - Gediz Gençlikspor karşılaşması 90 +1'de tatil edildi. Karşılaşmada bir futbolcunun kırmızı kart görmesi ve ardından kadın hakeme tokat atması sonucu maç tatil edildi. Olaylar, Gökler Belediyespor karşılaşmada 1-0 mağlup durumda iken yaşandı.

Domaniç'te ise Sarıotspor -  Özel İdare Spor karşılaşması vardı ve Sarıotspor 2-0 rakibine kendi sahasında yenildi. Ancak karşılaşma sonundan dönüş yolunda hakemlerin önünü kesen 5 kişilik taraftar grubu hakemleri darp etti. Hakemler şikayetçi oldu ve 5 kişi savcının tutuklanmaları talebi ile cezaevine gönderildi.

Kütahya Faal Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği Şubesi Başkanı Ahmet İlhan Aydın son günlerde hakemlere yapılan saldırıları bir basın açıklaması ile kınadı.

Ahmet İlhan Aydın yaptığı yazılı açıklama ile şunları söyledi; "Kütahya futbol hakemleri olarak yıllardır ilimizin futbolunda futbol oyun kuralları çerçevesi içerisinde hizmet vermekteyiz. İlimizdeki hakemlerimiz müsabakalara aldıkları eğitimler doğrultusunda tamamen 17 kuralı uygulamak için sahaya çıkmaktadırlar.

Değerli futbol yöneticileri ve sporcuları son günlerde hakemlerimize yönelik saldırılar ve darp olayları olmaktadır. Özellikle müsabakalarda hakemlerimizin vermiş olduğu kararlarda olağanüstü bir durum olmamasına rağmen her nedense futbolcu ve yöneticilerin bu olaylara sebep olduğu görülmektedir.

3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Gediz İlçemizde oynanan 1. amatör müsabakasında bayan hakemimize “kadına el kalkmaz” sloganıyla sahaya çıktığımız şu günlerde ve kadınlarımıza hiçbir zaman tasvip etmediğimiz şekilde şiddet uygulamamamız gereken bir durumda tokat atılması gelinen noktanın ne kadar kötü  olduğunu bizlere bir kez daha göstermektedir. Bir futbolcunun müsabakanın son dakikasında kadın hakeme tokat atması hiçbir şekil de izah edilebilecek bir durumu olmamakla beraber suçun hafifletici hiçbir sebebi de bulunmamaktadır. Asla kimse spor müsabakalarında kimseyi darp edemez ve şiddet uygulayamaz.

Kadına şiddetin olmaması gereken bir dünyada sadece ve sadece görevini yapmak üzere sahaya çıkan kadın hakemlerimize yapılan bu şiddet eylemini kınıyoruz.

Değerli spor kamuoyu ve izleyiciler bu olay bizleri üzerken hemen devamında ertesi gün kadın hakemimize yapılan kadar önemli ve bizleri çok büyük endişeye sevk eden bir başka olay da 4 Aralık pazar günü Domaniç ilçesinde oynanan müsabakadan sonra müsabakanın hakemleri araçla evlerine giderken ıssız bir yerde yollarını keserek durduran ve hakemlerimize darbeden Sarıot Spor kulübü seyircileri olduğu tespit edilen 5 kişilik bir gurubun yaptığı darp olayı ile ilgili söyleyecek söz bile bulamıyoruz.  bu davranışı yapan kişiler evlerine giden hakem kardeşlerimizin canına bile kast edebilirlerdi. Caniliklerini şiddetle kınıyoruz.

Bugün geldiğimiz noktada sporcu ahlakı ve şiddetin karşısında olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz. Ancak şu günlerde maalesef bu durumlar artmaktadır ve dur deme vaktimiz geçmeden gerekli önlemlerin biran evvel alınması gerekmektedir.

Kütahya Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği olarak tüm gözlemci ve hakemlerimizin sonuna kadar yanındayız ve onlara yapılacak olan her türlü şiddet eylemini hukuk yoluyla takip edeceğiz. Suçluların en ağır cezaları alması konusun da hiç bir şeyden taviz verilmeyeceği, açılan davalardan da kesinlikle vaz geçilmeyecektir.

Kütahya futbol hakem ve gözlemcileri olarak bizler yöneteceğimiz müsabakalarda futbol oyun kuralları çerçevesinde görevimizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Gözlemci hakemlerimizin yaşanan olaylardan sonra endişe duyduklarını biliyoruz, ancak bu olayın son olacağı ümidiyle kendilerine bundan sonraki müsabakalarda olaysız şiddet ve darp olmadan başarılar diliyoruz."

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.