Hüseyin Yüce anısına resim sergisi

Hüseyin Yüce anısına resim sergisi

Kültür Yayın: 16 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 16.02.2024 14:16:00
Editör -
Okuma Süresi: 1 dk.
388 okunma
Google News

Kütahya’da merhum ressam Hüseyin Yüce anısına resim sergisi

 

 

Kütahya’da dünyaca ünlü merhum ressam Hüseyin Yüce anısına "Yaşayan Değer" adlı resim sergisi düzenlendi. Kütahya’da ’çoban ressam’ Halil Kırkıl, Kütahya’nın ve Anadolu’nun önemli sanatçılarından naif ressam Hüseyin Yüce anısına, bir alışveriş merkezinde resim sergisi düzenledi. İl protokolünden bazı isimlerin katıldığı resim sergisine, Kütahya halkı yoğun ilgi gösterdi.

 

 

Naif ressam Hüseyin Yüce’den etkilenerek ressamlığa başlayan Halil Kırkıl, "Hüseyin hocamla biz 1985 yılından ölümüne kadar sürekli beraberdik. O aramızdan ayrıldı, onun anısına bugün sergi açtık. Allah taksiratını affetsin" diye konuştu. Serginin yoğun bir katılımla gerçekleştiğini belirten ressam Halil Kırkıl’ın oğlu Üzeyir Kırkıl, naif ressam Hüseyin Yüce’nin Halil Kırkıl’a değer katan önemli şahsiyetlerden birisi olduğunu dile getirdi.

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.