ZİYAFET SOFRASI OYUNU KÜTAHYALILARLA BULUŞTU

ZİYAFET SOFRASI OYUNU KÜTAHYALILARLA BULUŞTU

Sanat Yayın: 22 Mart 2016 - Salı - Güncelleme: 22.03.2016 11:40:33
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4214 okunma
Google News

 

 

Kütahya Belediyesi Kültür-Sanat etkinlikleri ve Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ile ortaklaşa düzenlediği Ziyafet Sofrası Oyunu Kütahyalılarla buluştu. Oyun Kütahyalı sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. 
Osman Nuri Topbaşın Hüdainin Ziyafet Sofrası isimli eserinden tiyatroya uyarlanan oyun Kütahyalıları güldürürken düşündürdü. Soğuk bir kış gününde Üsküdarda, yolu Hüdai dergahına düşen iki sarhoşun hikayesini anlatan oyun yaşama dair hikayeleriyle sanatseverlerin beğenisini topladı.
Ahmet Kemal ve Mehmet Kemal karakterlerinin karınlarını doyurmak için geldikleri dergahta yaşadıklarını konu alan oyun, manevi bir yaşamla tanışan ikilinin yeni tanıştıkları bu yaşamı algılamaya çalışmalarını komik bir dille anlattı. Osman Doğanın yönetiminde sahneye taşınan oyunda, sahne alan tiyatrocuların oyunculukları beğeni topladı.
Oyun sonunda sahneye davet edilen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Belediye  Kültür Sanat etkinliklerinin aralıksız devam edeceğini belirterek tüm hemşerilerimizi etkinliklerimize davet etti. Ziyafet Sofrası oyununda sahne alan oyunculara tek tek teşekkür eden Başkan Saraçoğlu günün anısına hediye verdi.
Hezar Dinari Kültür Merkezinde gerçekleştirilen tiyatro oyununa Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlunun yanı sıra İş adamı Sami Güral, Ak Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Ak Parti merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetinerenler, Belediye Başkan Yardımcıları  Murat Arık, Fatih Kölgeli, Ali İhsan Ertaş, bazı daire Müdürleri ve çok sayıda Kütahyalı sanatsever katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.