ZEYTİN DALI ŞİİR DİNLETİSİ

Gündem Yayın: 30 Mart 2018 - Cuma - Güncelleme: 30.03.2018 11:59:33
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1840 okunma
Google News

ZEYTİN DALI ŞİİR DİNLETİSİ 
Kütahya Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Grup Başkanlığı ile Ressamlar ve Plastik Sanatlar Grup Başkanlığı iş birliğiyle şehitleri anma ve Mehmetçiğe moral verme amacıyla "Zeytin Dalı Şiir Dinletisi ve Resim Sergisi" düzenlendi.
 
Kütahya Belediyesi eski Kültür Sarayında düzenlenen programa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, Kütahya Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Grup Başkanı Şair Züleyha Özbay Bilgiç, Ressamlar ve Plastik Sanaatlar Grup Başkanı Sebahat Sarıoğlu, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, sanatçılar ile sanatseverler katıldı. 

Program, şizofreni hastalarının yapmış olduğu resimlerin yer aldığı serginin açılışıyla başladı. 

Sergide emeği geçenlere teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Bu şekilde hayata tutunmanın bir yolunu bulmuş olanlarımız inşallah daha güzellerini başaracaklardır. Bu mekanı tahsis eden belediyemize, açılışa katılan bütün dostlarımıza da teşekkür ediyorum" dedi.

Sergi açılışının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte Zeytin Dalı Şiir Dinletisi başladı. 

Açılış konuşmasını yapan Kütahya Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Grup Başkanı Şair Züleyha Özbay Bilgiç, "Şairin penceresinden bakabilmek dünyaya, savaşa, barışa ve şehadetin gülistan bahçesine, şairler kana, katrana batmış yeryüzü azıcık güle, gülistana dönsün diye yüreğindeki mısraları şiire işleyen yürek işçileridir. Dün Malazgirt'te, Dumlupınar’da, bugünse Afrin'de aynı ruhu taşıyan aziz bir milletiz. Başta Zeytin Dalı Operasyonuna katılan yiğitlerimize selam olsun. Şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi rahmeti, minnet ve dua ile yad ediyoruz. Ülkemiz asaletini, gölgesinde soluklandığımız bayrağımın renginden alır yıkılmaz direnişi" dedi.

Gecede konuşan Ressamlar ve Plastik Sanatlar Grup Başkanı Sebahat Sarıoğlu da tüm şehitleri rahmet andığını belirterek Afrin'de görevde olan Mehmetçiklere başarılar diledi.

Kütahya'nın kültür ve sanatta marka şehir olma yolunda ilerlediğini, bu konuda Kütahya Belediyesi olarak tüm çalışmalara destek verdiklerini belirten Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, "Kütahya Belediyesi olarak üç sene önce bir slogan belirlemiştik: "Kültür ve sanatta marka şehir Kütahya" diye. İnşallah biz buraya yavaş yavaş ulaşmaya başladığımıza inanıyoruz. Bu tabi kolay olmuyor, bir hayli zor; ancak bu işten yılmadık, vazgeçmedik. Bunu hep birlikte yaptığımız, yapacağımız etkinliklerle gerçekleştiriyoruz. Belediye olarak kültür, sanat anlamında ne gerekiyorsa her türlü desteği vermeye çalışacağız, gayret göstereceğiz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman askerlerimizin sınır dışında yapmış oldukları operasyonlarla ilgili de başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Gecede emeği geçenlere teşekkür ederek, sanatçıları tebrik eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Kütahyamızı tanıtırken tarih şehri, kültür şehri, aynı zamanda sanat şehridir diye tanıtıyoruz. Bu gece onun bir ispatı oldu. Kütahya’nın geçmişte olduğu gibi günümüzde de sanata, resime, şiire kıymet veren insanları bizim bu dedigimizin bir teyidi olmuş oldu. Programı düzenleyenlere ve katılanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Şairler Ahmet Arabacı, Züleyha Özbilgiç, Ayşe Ceyhan Düzgün, Kadir Güven ile İsa Kahraman'ın şiirler okuduğu, saz üstadı Ahmet Varoğlu'nun sahne aldığı Zeytin Dalı Şiir Dinletisi hediye takdimiyle sona erdi.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.