YÜKÜMLÜLER İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM

Gündem Yayın: 12 Temmuz 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 12.07.2021 10:31:37
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1014 okunma
Google News

KÜTAHYA DENETİMLİ SERBESTLİK MÜDÜRLÜĞÜ YÜKÜMLÜLER İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Yükümlülere destek

Kütahya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Türk Kızılayı Kütahya Şubesinin işbirliğiyle yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Kızılay tarafından verilen giyim yardımları Kütahya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi olan yükümlere ve ailelerine dağıtıldı


Denetimli serbestlik sisteminde; yargı makamlarınca verilen denetimli serbestlik kararlarının toplum içerisinde yerine getirilmesi sağlanarak, yükümlülerin tekrar suç işlemesini önlemek, yükümlüleri topluma kazandırmak, toplumu suç ve suçludan korumak, mağdura verilen zararı gidermek amaçlanmaktadır. Ceza infaz kurumları dışında, toplum içinde çalışmalarını yürütmekte olan denetimli serbestlik müdürlükleri; şüpheli, sanık ve hükümlüler hakkında verilmiş kararların infaz, denetim ve takip işlemlerini infaz ve iyileştirme dengesi temelinde yerine getirmektedir. Yükümlülerin topluma kazandırılmasına, karşılaştıkları sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümünde ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirmeler ile gerekli olan işbirliği çalışmaları gerçekleştirilmektedir.
          Bu kapsamda, Kütahya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Türk Kızılayı Kütahya Şubesi işbirliği neticesinde Kızılay tarafından yaklaşan Kurban Bayramına istinaden yükümlüler için giyim yardımı yapılarak, Kütahya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi olan yükümlere ve ailelerine dağıtılmıştır. İhtiyaç sahibi olan yükümlü, eş ve çocuklarına kışlık ve yazlık giyim yardımlarıyla ilgili olarak, kendileri de durumdan memnuniyetlerini dile getirmiş, gerek Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne, gerekse Türk Kızılayına yaklaşan Kurban Bayramına binaen aile fertlerince de teşekkürlerini sunmuşlardır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.