Yetişkinlerin Psikolojik Süreçleri

Gündem Yayın: 16 Mart 2021 - Salı - Güncelleme: 16.03.2021 10:46:16
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
950 okunma
Google News

Yetişkinlerin Psikolojik Süreçleri

 İnsanlar dünyaya geldiğinden beri yaşları gereğince sürekli gelişme göstermektedirler. Bu süreç ilk olarak bebeklikten başlar, çocukluk, ergenlik ve yetişkinlik olarak devam eder. İşte hayatın en önemli zamanlarından birisi ise yetişkinlik dönemleridir. İnsanlar bu zamanlarda daha iyi bir yaşam kalitesi için sürekli bir döngü halinde yaşamaya çalışmaktadırlar. Yetişkinlik, bir bireyde adeta sorumluluk hissi yaratmaktadır. Bu yüzden bu süreçte yoğun bir yaşam geçiren insanlar psikolojik olarak da belirli sorunlar yaşayabilmektedir. Çalıştıkları iş yerlerinde yaşadıkları, aşk hayatı ve aile ilişkileri gibi birçok önemli faktör yetişkin insanların günlük hayatta yaşayabileceği olaylar olduğu için bu durumlar yüzünden bunalım, mutsuzluk vb hisler ile psikolojik olarak sorunlarla karşılaşabilirler.

Problemli Süreci Atlatmak İçin Psikolojik Destek Almak Önemlidir

Yetişkin bireylerin yaşadıkları hayatlarında birçok sorumlulukları olabilir. Bu yüzden bu bireylerin günlük hayatlarında her şey bazen istedikleri gitmeyebilir ve bu durum onları kötü etkileyebilir. İnsanların zor zamanlarda psikolojik olarak destek olması onlar için oldukça önemli bir adım olduğu görülmektedir. Eğer gerçekten zor zaman geçiren yetişkin bireyler gereken desteği doğru zamanlarda alamazlarsa, depresyon, yaygın anksiyete (kaygı) bozukluğu, panik (atak) bozukluğu, uyku bozukluğu, yeme bozuklukları ve öfke kontrolsüzlüğü gibi hastalıklar yaşaması hiç kuşkusuz kaçınılmaz olabilmektedir. Bu gibi sorunlar yaşamamanız için psikolojik olarak destek konusunda bu zorlu süreçlerde psikologlar yardımcı olabilmektedir.

 Mutlu Yaşam’a Göre Yetişkin Psikolojisinin Önemi

Mutlu Yaşam Psikolojik Danışmanlık Merkezi’ne göre yetişkin bireyler, konuşmadıkları zaman veya konuşsalar bile dinlenmediklerinde psikolojik olarak kendilerini iyi hmiyorlar. Bu nedenle yetişkin bir insan, konuşamadıklarını içine atmak yerine eğer anlaşılacağı bir şekilde destek aldığı insana rahatça anlatabilmesi onlar için psikolojik açıdan olumlu bir gelişme olacaktır. Bu yüzden yetişkin kişilerin yaşadığı sorunları içlerine atarak kendilerini psikolojik olarak daha kötü duruma getirmesi yerine, üzerine çok vakit geçmeden gereken desteği alması bir psikolog ya da psikiyatrist ile görüşmesi önerilir.

Online Terapi

Hayatın en önemli evresi olan yetişkinlik dönemini psikolojik olarak rahat geçirmek insanlar için gerçekten oldukça önemli konulardan bir tanesidir. Yetişkin hayatında iş, çalışma, yoğunluk veya evi bırakamama gibi problemlere karşı https://www.mutluyasam.com.tr/online-terapi/  desteği de seçenekler arasındadır. Günümüzde birçok insan, hatta çocuklar dahi, online olarak terapi almaktadır. Yüz yüze terapi ile tek farkı bilgisayar ekranı olan online terapide psikolog ile aynı saatler ve aynı koşullarda görüşebilirsiniz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.