VELİLERLE KOSOVA VE MAKEDONYA GEZİSİ

VELİLERLE KOSOVA VE MAKEDONYA GEZİSİ

Eğitim Yayın: 11 Haziran 2013 - Salı - Güncelleme: 11.06.2013 14:19:32
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2513 okunma
Google News

VELİLERLE  KOSOVA VE MAKEDONYA GEZİSİ

Tuna İŞLEYEN/TAVŞANLI/DHA

Yavuz Selim Koleji Okul Aile Birliği 4 günlük Makedonya ve Kosova gezisi düzenledi.

Gezi kapsamında Okul velileri ile birlikte Kosova’da Prizren ve Piriştina;  Makedonya’da ise Üsküp, Kalkandelen, Ohri, Struga, Resne ve Manastır şehirlerinin tarihi turistlik yerleri gezildi ve Türk Okulları ziyaret edildi.

Gezi ile ilgili Okul Müdürü  Adem Kütükçü  düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

 “ Bu tür geziler kültürel açıdan çok verimli oluyor. Bu topraklarda hangi yöne baksanız Osmanlı’nın kültürel mirasını görüyorsunuz, buradaki yerler bize ecdadımızdan miras bu yerlere sımsıkı sarılmak gerekiyor. Ayrıca buradaki kardeş Türk okullarımızı da ziyaret etme fırsatımız oldu. Buradaki okullarımızın çok önemli misyonu var. Bu okullarımız bizlerin sesi soluğu oluyor.”

                Şunu da belirtmeliyim ki oradaki soydaşlarımız bizim onlara sahip çıkmamızı onları sahiplenmemizi çok arzu ediyor ve bize Türkiye’ye çok bel bağlıyor. Güçlü bir Türkiye oradaki soydaşlarımıza da ayrı bir güç veriyor ve verecektir. “  dedi.

 Okul Aile Birliği Başkanı Mesut Yıldız ise: “ Sanki bu yerler bizim vatanımızın birer parçası, Osmanlı’nın eserlerini yerinde görmek çok anlamlı oldu. Yavuz Selim Koleji ailesi olarak buradaki okullarımızı da görmek bizleri çok mutlu etti.”  diyerek görüşlerini dile getirdi.

  Kosova ve Makedonya gezisine Okul velileri Yılmazlar Madencilikten işadamı Süleyman Yılmaz, Doktor H.Hüseyin Katırcı, Dr. Şehrinaz Katırcı, Avukat Murat Argun ve eşi Ayşe Nur Argun, Okul Aile Birliği Başkanı İş adamı Mesut Yıldız, İş adamı Kerim Korucu,  okul  Pdr. Uzmanı Şaban Ali Acar ve Okul Müdürümüz Adem Kütükçü katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.