VALİ AHMET HAMDİ NAYİR’DEN ASLANAPA ZİYARETİ

Gündem Yayın: 30 Mart 2018 - Cuma - Güncelleme: 30.03.2018 11:57:31
Editör -
Okuma Süresi: 10 dk.
3076 okunma
Google News


Vali Ahmet Hamdi Nayir, bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kütahya’nın Aslanapa ilçesine gitti. 

Vali Nayir Aslanapa programı kapsamında ilk olarak Kaymakam Yunus Emre Şahin’i ziyaret etti, ilçenin genel durumu hakkında bilgiler aldı. 

ŞEHİT JANDARMA ER HALİL İBRAHİM KARTAL Z – KÜTÜPHANESİ AÇILDI

Vali Ahmet Hamdi Nayir daha sonra Aslanapa Ortaokulu ile Aslanapa İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret etti, Şehit Jandarma Er Halil İbrahim Kartal Z – Kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi.
 
Açılışa, Vali Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra Aslanapa Kaymakamı Yunus Emre Şahin, Aslanapa Belediye Başkanı Asaf Akar, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, Vahid Paşa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Barış Başoğlu, Aslanapa ilçe protokolü, Şehit Jandarma Er Halil İbrahim Kartal’ın babası Lokman Kartal, bazı daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir’e bilgiler veren Okul Müdürü Yasin Atmaca Şehit Jandarma Er Halil İbrahim Kartal Z – Kütüphanesinde 2 bin 188 kitap olduğunu, Ocak ayından bugüne bin 311 kitap okunduğunu söyledi.

“ŞEHİDİMİZİN ADI YAŞATILACAK”

Konuşmasına Kütüphane Haftası hatırlatmasını yaparak başlayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Şehit Jandarma Er Halil İbrahim Kartal’ın adının açılan kütüphanede yaşatılacağını kaydetti. Kitapların önemine dikkat çeken Vali Nayir, “Kitaplar bizim dünyaya açılan kapılarımız. Başka kültürleri, başka memleketleri onlardan öğreniyoruz. Sizlerin de en iyi dostunuz, arkadaşınız kitaplar. İnşallah bu kütüphanemizden olabildiğince istifade edebileceksiniz. Bu kütüphanemizin ikinci bir manası var: şehidimiz Halil İbrahim Kartal’ın adını taşıyor. Rahatımızı, huzurumuzu ve bağımsızlığımızı sağlayan şehitlerimizin de bu kütüphanelerde adları yaşayacak. Gerektiğinde her fert bu topraklar için can vermeye hazır. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin” dedi.

Aslanapa İlçe Müftüsü İsmail Kutlu’nun dualarının etmesinin ardından Şehit Jandarma Er Halil İbrahim Kartal Z- Kütüphanesinin açılış kurdelesi Vali Ahmet Hamdi Nayir, Aslanapa Kaymakamı Yunus Emre Şahin, şehit babası Lokman Kartal tarafından kesildi. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir açılışın ardından kütüphanede incelemelerde bulundu, öğrencilerle kitaplar hakkında sohbet etti.

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERLE BİR ARAYA GELDİ

5,6,7 ve 8. sınıfların derslerine de katılan Vali Ahmet Hamdi Nayir öğrencilerin istek ve arzularını dinledi, geleceğe dair nasihatler verdi.

“ÜMİTSİZ OLMAYIN”

Öğrencilere hayatın onlar için güzellikler sakladığını ifade eden Vali Nayir, “Ortaokuldan, liseye geçeceksiniz, daha güzel günler sizleri bekliyor. Sizler okuyacak ve bizlerin yerine geleceksiniz. Bizler sizlere güveniyoruz, çok iyi şeyler başaracağınıza inanıyoruz.  Hayatta aşamayacağınız engel yok, yeter ki gayret edin. Ümitsiz olmayın. Ümidinizi yüksek tutarsanız hayatta güzel şeyler sizi bekliyor olacak” dedi.

“DAHA İYİSİNİ BAŞARABİLİRSİNİZ”

Öğrencilere sevdikleri meslekleri yapmaları konusunda öğüt veren Vali Nayir, “Sevmediğiniz işi yapmayın. Aileniz doktor olacağınızı düşünebilir; ama siz tarihi seviyorsanız tarihçi olacağınızı söyleyin. Bizim doktorlar kadar bu ülkenin tarihini, kültürünü çok iyi bilen tarihçilere, sosyal bilimcilere de ihtiyacımız var. Elbette mühendisimiz, doktorumuz olsun; ama çok iyi ilahiyatçılarımız, sosyologlarımız da olsun. Siz hangisini seviyorsanız, ona ulaşmaya çalışın. Biz başaracağınıza inanıyoruz. Eğer siz size inanamıyor, yeterince güvenemiyorsanız problem var demektir. Başaranlar sizden çok farklı değil. Sizler daha iyisini başarabilirsiniz. Kendinize güvenmemeniz için hiçbir sebep yok” ifadelerini kullandı.

“KÜTAHYA’NIN ZENGİNLİKLERİNİ TANIYIN”

Kütahya’nın sahip olduğu değerlerin bilindiği takdirde öğrencilere güven ve cesaret katacağının altını çizen Vali Nayir, “Geçen sene kaybettiğimiz Ahmet Yakupoğlu, yalnızca Kütahya ve Türkiye’de değil, dünya çapında bir ressamımızdı. Binlerce eseri var, hepsini büyük bir fedakarlıkla Dumlupınar Üniversitesine bağışladı. Hala Kütahya’da resimle uğraşan çok iyi sanatçılarımız var. Kadınlarımızdan da çok iyi ressamlarımız var. Sizler de onların çizgisini devam ettirebilirsiniz. 36 değişik madene sahip, yüzde 56’sı orman olan, 9 ayrı bölgesinde sıcak suyu bulunan zengin bir şehiriz. Bizim zenginliklerimizi bilirseniz kendinize ve ülkemize olan güveniniz artar” dedi.

“ÇOCUĞA ÜMİT VERİLİRSE MUTLAKA BAŞARIR”

Vali Ahmet Hamdi Nayir sınıf ziyaretlerinin ardından istişarelerde bulunmak üzere öğretmenlerle bir araya geldi. Güven ve cesaretin öğrencilerin hayatında güzel kapılar açacağına değinen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Gittiğimiz her sınıfta çocuklarımıza güven vermeye çalışıyoruz. Ümitli olsunlar istiyoruz. Biz başaramayız diye düşünmesinler mutlaka başarabileceklerine inansınlar istiyoruz. Eğer çocuğa kıymet verilirse, ümit verilirse mutlaka başarır. Herkesin zeka ve anlayış seviyesi aynı değil; ama gayret edildikten sonra yapılmayacak hiçbir işimiz de yok. Bizim Nobel Ödülü almış Aziz Sancar’ın eğitim hayatına bakarsanız kendi köyünde okul yok, 5 km’yi yürüyerek gidip gelmiş, birleştirilmiş sınıflarda okumuş. Bunların hiçbiri kendisine bir engel olmamış, onlara takılıp kalmamış, önündeki yükseltiyi bir engel değil de belki bir merdiven basamağı olarak görmüş.Çocuklarımıza bu güzel örnekleri göstermek, içinde bulundukları şartların iyi olduğunu anlatmak lazım. Olabildiğince çocuklarımıza ümit ve kıymet verin ki onlar da bu yolda daha gayretli olsunlar. Siz bunu yapmıyor değilsiniz, mutlaka yapıyorsunuz; ama buna olan ihtiyacı bir kere daha ifade etmek için paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

“ÖĞRETMENLER ODASI BİZİM GÖZÜMÜZDE ÇOK KIYMETLİ”

Şehit Jandarma Er Halil İbrahim Kartal Z – Kütüphanesinin öğrencilerin eğitimine ayrı bir değer katacağını belirten ve öğretmenler odasındaki ortamın eğitimdeki başarıyı etkileyebileceğini kaydeden Vali Nayir, “Eğer okullarımızdan Fen Lisesini kazanacak öğrenciler çıkarabiliyorsak bu bizim için gurur kaynağı olmalı. Bugün buradaki açtığımız Z- kütüphanemizde de şehidimiz Halil İbrahim Kartalın adı yaşayacak. Bu da çocuklarımız için iyi bir eğitim kaynağı olacak. Koridorumuzda o fotoğrafı, o hayat hikayesini görmek inanıyorum ki bu topraklar için fedakarlık yapan bütün şehitlerimizin ve gazilerimizin anlaşılması bakımından da güzel bir şey olur. Öğretmenler odası, mesleğinde kıdemli arkadaşlarımızla, mesleğine yeni başlayanların hem tecrübelerinin hem heyecanlarının paylaşıldığı bir yer olarak bizim gözümüzde çok kıymetli. İnşallah burası bir çay molası yeri olarak değil de bir aile havası içerisinde tecrübelerin paylaşıldığı bir yer olarak kullanılıyordur. Buralar okulumuzun, ilçemizin, ülkemizin eğitim başarısını etkileyecek yerler olarak kullanılmalı” şeklinde konuştu.

ASLANAPA İLÇE HALK KÜTÜPHANESİNİN AÇILIŞINA KATILDI

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Aslanapa Ortaokulu ile Aslanapa İmam Hatip Ortaokulu ziyaretinin ardından Aslanapa Belediyesi Kültür Evinde hizmete girecek olan Aslanapa İlçe Halk Kütüphanesinin açılışına katıldı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Aslanapa Belediyesi destekleriyle ilçeye kazandırılan kütüphanenin açılış kurdelesini Vali Ahmet Hamdi Nayir,  Aslanapa Kaymakamı Yunus Emre Şahin, Aslanapa Belediye Başkanı Asaf Akar ve öğrenciler ile birlikte kesti. 

Açılışın ardından kütüphaneyi gezerek incelemelerde bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir öğrencilerle sohbet etti. 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, Aslanapa İlçe Halk Kütüphanesinde bin 636 kitap ile 5 bilgisayarın yer aldığını söyledi. 

YATIRIM ALANLARINI YERİNDE GÖRDÜ

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Aslanapa programı kapsamında yatırımlar hakkında bilgi aldı, yatırım alanlarını yerinde inceledi. 

Vali Nayir, ilk olarak Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünce yapılan, bünyesinde 6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yer alacak olan Sağlık Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Yatırım hakkında bilgiler veren Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Ümmet Ömergil, bin 400 m2 alan üzerine Z+1 kat olarak inşa edilecek olan Sağlık Merkezinin 10 ay sonra hizmete açılacağını kaydetti. 

Aslanapa Merkez Aile Sağlığı Merkezini ziyaret edip, personelle görüşen Vali Ahmet Hamdi Nayir incelemelerine Aslanapa Belediyesi bütçesiyle hayata geçirilecek olan Canlı Hayvan Pazarı inşaatıyla devam etti. 

Aslanapa Belediye Başkanı Asaf Akar 45 büyükbaş, 230 küçükbaş kapasitesine sahip olacak olan Canlı Hayvan Pazarının 408 bin TL’ye mal olduğunu 150 gün içerisinde inşaatının tamamlanarak hizmete sunulacağını söyledi. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Aslanapa programını Belediye Başkanı Asaf Akar’ı makamında ziyaret ederek tamamladı. Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Akar, ilçede devam eden yatırımlar ve yapılması planlanan projeler hakkında Vali Nayir’e bilgiler verdi.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.