Türkiye ile Ukrayna’nın milli takımlarına Vali Çelik'ten ziyaret

Spor Yayın: 26 Kasım 2020 - Perşembe - Güncelleme: 26.11.2020 12:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1647 okunma
Google News

Türkiye ve Ukrayna atletizm milli takımları şampiyonaya Kütahya’da hazırlanıyor. Kütahya Valisi Ali Çelik, 2021 yılı Mart ayında yapılacak Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’na Kütahya’da hazırlanan Türkiye ile Ukrayna’nın milli takımlarını ziyaret ederek sporculara başarılar diledi. 

Halil Akkaş Atletizm Stadı’nda antrenman yapan sporcuları ziyaret eden Vali Ali Çelik, Türkiye ve Ukrayna milli takımlarının şampiyonaya Kütahya’da hazırlanmasından duyduğu mutluluğu belirterek sporculara başarılar diledi. 

Türkiye’den 12, Ukrayna’dan 5 sporcunun antrenmanlarını Halil Akkaş Atletizm Stadı’nda yaptığını belirten Gençlik ve Spor Müdürü Feyzullah Gayret, sporculara 6 antrenörün eşlik ettiğini söyledi. 

“32 ilden biri Kütahya”

Kütahya’nın atletizm pistine sahip 32 ilden biri olduğunu kaydeden Vali Ali Çelik, “Spor kavramı içinde çok fazla branş barındırıyor; ama genellikle başta erkekler olmak üzere spor denilince futbol eksenli düşünce sistematiği var. Bu düşüncenin değişmesi ve toplumda spor kültürünün 7’den 70’e yaygınlaştırılmasında atletizm bir araç. Atletizm pistine sahip olan 32 ilden biriyiz. Kütahya’da da atletizm branşının gelişmesi için alan açmış durumda. Bu anlamda şanslıyız” dedi. 

“Gurur duyduk”

Sporcuların Kütahya’yı tercih etmesinin gurur verici olduğunu belirten Vali Çelik, “Bu bizim açımızdan önemli bir husus. Hem atletizmin gelişmesi, yaygınlaştırılması hem de Kütahya’mızın bu anlamdaki fonksiyonunu yerine getirmiş olması bize gurur verdi. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tür sahaların ilçelerimiz de dahil olmak üzere yaygınlaştırılmasını sağlamalı ve sporun her kesime ulaşması için gayret göstermeliyiz” diye konuştu. 

Vali Ali Çelik’e teşekkür eden sporcular, Kütahya’nın kendilerine sunduğu imkân ve desteklerden memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.