TTSO Başkanı Davut Efe Video konferans ile değerlendirmede bulundu

Ekonomi Yayın: 01 Haziran 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 01.06.2020 16:15:19
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2130 okunma
Google News

 

Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Efe ,  TOBB Başkanı  M.Rifat Hisarcıklıoğlu'nun  katılımlarıyla Video konferans  Sistemi üzerinden Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanlarına yönelik bir bilgilendirme toplantısına katıldı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ekonomide hayata geçirilen tedbirler ve destekler sayesinde normalleşmenin konuşulmaya başlandığını belirterek, “Ekonomiyi harekete geçirmeye ve çarkları yeniden döndürmeye hazırız.” dedi.​

TOBB’a bağlı 365 oda ve borsa başkanı ile 61 sektör meclis başkanının katılımıyla gerçekleştirilen TOBB Ekonomi Buluşması yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda videokonferans yöntemiyle yapıldı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da katıldığı toplantının açılışında konuşan Hisarcıklıoğlu, Kovid-19 salgını sürecinde Bakan Albayrak’ın attığı adımlarla sıkıntılı sürecin en az hasarla geride bırakılacağını ve yeniden büyüme sürecine girileceğini söyledi.

“Ekonomide hayata geçirilen tedbirler ve destekler sayesinde normalleşme konuşulmaya başlandı” diyen Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak ilk günden itibaren kenetlendiklerini, sorunların tespiti ve çözülmesi için gereken katkıyı verdiklerini bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, sahadan aldıkları bilgileri hızlı şekilde hükümete ilettiklerini, Bakan Albayrak’ın büyük kısmını sonuçlandırdığını dile getirdi.

Bu süreçte bankacılık sistemini harekete geçiren kredi paketlerinin devreye sokulduğunu, Kredi Garanti Fonu’nun kefalet kapasitesini ikiye katlandığını, vergi-SGK ertelemeleri, kısa çalışma ödeneğiyle işletmelerin önemli bir yükten kurtarıldığını anlatan Hisarcıklıoğlu, dinamik bir sürecin başarıyla yönetildiğini vurguladı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.