TBMM İLE DPU FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON HASTANESİ ARASNDA VIP SAĞLIK HİZMETİ

Sağlık Yayın: 11 Mayıs 2017 - Perşembe - Güncelleme: 11.05.2017 15:58:27
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
6814 okunma
Google News

TBMM İLE DPU FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON HASTANESİ ARASNDA VIP SAĞLIK HİZMETİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Halen görev yapan ya da daha önce görev yapmış sayıları 11 bini bulan Milletvekilleri ve yakınlarının sağlık hizmetlerinin daha yaygın yürütülebilmesi ve kolaylaştırılması amacıyla TBMM Başkanlığı bir süredir bazı Sağlık Bakanlığı ve Üniversite hastaneleri ile VIP sağlık hizmeti anlaşmaları yapmakta. Bu anlaşmalar nitelikli sağlık hizmeti, kapsamlı tıbbi donanım ve kaliteli otelcilik hizmeti gibi kriterler arandığı için seçici olunuyor. Bu kapsamda TBMM’nin yaptığı 23. Hastane anlaşması olmakla birlikte Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi olarak yapılan ilk anlaşma olma özelliğini taşıyor.

Bir süre önce Kütahya DPU Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesinde incelemelerde bulunan değerlendirme komisyonu hastanemizi bu konuda oldukça yeterli ve kapsamlı buldular, bugün de TBMM Başkanlığı’nda anlaşma protokolü bir törenle imzalanmış oldu. Törene TBMM Genel Sekreteri M. Ali Kumbuzoğlu, Milletvekili Hizmetleri Başkanı Ahmet Yurtman, Tıbbi İnceleme Koordinatörü Dr. A. Jale Devran ile Kütahya Milletvekilleri Prof. Dr. Vural Kavuncu, Mustafa Şükrü Nazlı, İshak Gazel, Ahmet Tan, DPU Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Emrah Çamlı, Kamu Hastaneleri İl Sekreteri Dr. İsmail Zehir katıldılar.

"Kütahya tarih, kültür, sanat, doğa ve termal alanında çok önemli zenginliklere sahip olan bir ilimiz. İlimizin tanınırlığı ve önde olduğu alanlardan birisi de artık sağlık alanında Fizik tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneleri. Yeni hizmete girmiş olan DPU Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanemiz de niteliği, donanımı, kapsamı ve sağladığı imkanlar açısından Türkiye’de iddialı ve çok tercih edilen hastanelerinden birisi oldu. Nöroloji hastaları (felç ve benzeri fonksiyon kayıpları), ağrılı hastalıklar, ortopedi rehabilitasyonu, çocuk beyin felçleri gibi hastalar için ileri teknoloji yöntemleri ile tedavi imkanlarının yanı sıra sanat atölyeleri, iş uğraşı terapisi, havuz ve su ile tedaviler, robotik tedavi imkanlarına sahip. Ayrıca Türkiye’de en büyük kaplıca havuzlarına sahip bir hastane. Önemli bir farklılığı ise kalp ve akciğer hastalarının da tedavi edildiği kapsamlı bir tedavi ünitesine sahip olması. Kalp ya da akciğer ameliyatı geçirmiş, damar tıkanıklığı, KOAH gibi kronik hastalıkları olan hastalar kalp ve göğüs hastalıkları uzmanları kontrolünden geçtikten sonra özel egzersiz programlarına alınıyor ve yaşam kalitelerinde önemli iyileşmeler görülüyor. Hastanemizde hasta odalarının tamamı özel oda niteliğinde ve hasta ve yakınlarının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak özellikte.

TBMM ile yapılan bu anlaşma hastanemiz için bir prestij anlamını taşıyor. Üst düzey görev yapmış Bakanlarımız, milletvekili ve yakınlarının hastanemizde tedavi edilecek olması Kütahya’mızın tanıtımı için de büyük önem taşıyor. Gurur duyduğumuz bir konu ise Hastanemizin sunduğu imkanların tüm hastalarımız için aynı özellikleri taşıyor olması. Yani tüm hastalarımız Milletvekili veya yakınları için sunulan VIP hizmetlerinden yararlanıyor, tüm hastalarımız tek tek ayrı önem de ve değere sahip oluyor. Bu konuda şimdiye kadar emeği geçen tüm yöneticilerimize ve sağlık personelimize teşekkürlerimizi sunarız. 

Yapılan bu anlaşmanın Kütahya ve TBMM adına hayırlı olmasını diliyor, tüm hemşehrilerimize sağlıklı ve huzurlu günler temenni ediyoruz."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.