Tavşanlı kök hücre bağışında seferber oldu

Yaşam Yayın: 12 Kasım 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 12.11.2018 09:57:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3314 okunma
Google News

 

Tavşanlı kök hücre bağışında seferber oldu

GÖRÜNTÜLÜ / TunA  İşleyen 

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, 6 yaşındaki lösemi hastası Mücahit Ertürk için kök hücre bağışçısı bulunması amacıyla düzenlenen kampanya kapsamında, vatandaşlar Türk Kızılay'ına kan verdi.

İlçeye bağlı Opanöz köyünde yaşayan 6 yaşındaki lösemi hastası Mücahit Ertürk'e ve diğer hastalar için kök hücre bağışçısı bulunmasına destek amacıyla Türk Kızılayı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda bağış aracı hizmete sunuldu.

Eskişehir Bölge Kan Merkezi Kök Hücre Kazanım Yetkilisi Nejdet Ayduran, Kök hücre bağışının sanıldığı gibi zor ve ağrılı olmadığını belirtirken " Kök hücre bağışı ağrılı bir bağış değildir. 3 tüp kan örneği verilerek kayıt oluşturuyoruz dönerlerimizin. Daha sonra uyum halinde 5 günlük aşı yöntemi ile kan bağışı şeklinde kök hücre alımı gerçekleşiyor. Bizim isteğimiz bağışçı adaylarının eşleşme durumunda umut oldukları hasta için vazgeçmemeleridir. Kök hücre alımı basit ve halsizlik burun akıntısı gibi geçici etkiler görülebiliyor. Yapılan işlem sonunda normal hayata anında dönülüyor." diyerek bağışçı adaylara teşekkür etti.

Türk Kızılayı Tavşanlı Şube Başkanı Osman Oral ve Eskişehir Bölge Kan Merkezi Kök Hücre Kazanım Yetkilisi Nejdet Ayduran da kök hücre bağışının birçok hayatı kurtarabileceğini dile getirerek, Tavşanlı halkına duyarlılığından dolayı teşekkür ettiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.