Tavşanlı'da ormanlık alanda çıkan yangın kısa sürede söndürüldü

Tuna İşleyen - GÖRÜNTÜLÜ

Gündem Yayın: 03 Ağustos 2021 - Salı - Güncelleme: 03.08.2021 19:17:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1613 okunma
Google News

Tavşanlı'da ormanlık alanda çıkan yangın kısa sürede söndürüldü

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Karakaya köyü yakınlarında ormanlık alanda çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde Tavşanlı ilçesine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Karakaya köyü yakınlarında bulunan Devebeli mevkiinde ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Vatandaşların ihbarı üzerine yangın mahalline 2 orman işletme arazözü, Tavşanlı Belediyesine ait su tankerleri ve işçiler sevk edildi. Yoğun çabalar sonucu kısa sürede söndürülen yangında yaklaşık 150 metre kare orman alanı zarar gördü.

Yangının çıktığı ormanlık alanda elektrik hattı çekmek için çalışmalar yapıldığı bilgisi edinildi.

 

Karakaya köy muhtarı İsa Uzun, " Yangın şu anda kontrol altına alındı. Hızlı bir şekilde iş makineleri ve Orman arazözleri ile müdahale edildi. Özellikle orada elektrik hattı çalışması için bulunan kepçe operatörünün gayretleri ile yangının önü kesildi. Çok şükür büyümeden söndürüldü. Bu kritik dönemde çok dikkatli olmak gerekir. Bizler muhtarlar olarak cami hoparlöründen sık sık ateş yakılmaması konusunda anonslar yapıyoruz. Umarım bu tür yangınların tekrarı olmaz" dedi.

Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.