Tavşanlı'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Dolu Dolu Geçmesi Bekleniyor

Gündem Yayın: 30 Eylül 2021 - Perşembe - Güncelleme: 30.09.2021 14:29:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1115 okunma
Google News

TAVŞANLI'DA CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI DOLU DOLU GEÇMESİ BEKLENİYOR
01-07 Ekim  tarihleri arası Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır.
Her yıl bir tema belirlenerek bu tema üzerinden mesajlar verilmektedir.
2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konusu ele alınmaktadır.
Camiler; müminlerin bir araya geldiği, huzur bulduğu, kaynaştığı, ilim, irfan, ahlak ve faziletin öğrenildiği en önemli merkezlerdir. Mümin ve cami, birbirlerini onaran iki vefalı dosttur. Camiler erkeğiyle kadınıyla; büyüğüyle küçüğüyle; yaşlısıyla genciyle; tüm inananların kendilerini yetiştirdiği, olgunlaştırdığı; kırılan, dökülen yanlarını tamir ettikleri mekânlardır. Mümin; içinde rahmet ve minnetle yâd ettiği ecdadından aldığı kutlu mirası, elinden tutup getirdiği ve geleceğinin güvencesi olan evladına yine camide devreder. Evladına devrettiği sadece caminin kubbesi, minaresi, şadırvanı değildir. Çocukları Allah kelamıyla orada tanışır, peygamber varisleriyle orada buluşur, rahmânî ve nebevî terbiyeyle orada yetişir, adap erkânı orada öğrenir. Müminler; sadece camilere gidebildiklerinde değil, bir mani sebebiyle gidemediklerinde de gönül bağıyla camilere olan vefalarını gösterirler ve bu vefa duygusuyla camileri maddeten ve manen imar ederler.
Hafta boyunca İlçe Müftülüğü olarak ,
Cami, Din Görevlileri ve Vefa Temalı programlar Müftülük Sosyal Medya hesaplarında yayınlanacak.
01 Ekim 2021 Cuma Namazından önce Arifağa camiinde Hatim ve Mevlid programı, 
02 Ekim 2021 saat 11.00 de Fevziye Hanım K.Kursunda Hafızlık Taç Giyme Töreni yapılacak.
İlkokul,Ortaokul,Lise ve K.Kursu Öğrencilerine Yönelik Resim ve Kompozisyon Yarışması, Gençlerle Cami Ziyareti vb programlar icra edilecektir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.