Süheyl&Behzat Uygur Kütahya'daydı

Süheyl&Behzat Uygur Kütahya'daydı

Sanat Yayın: 20 Ocak 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 20.01.2016 18:12:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4722 okunma
Google News

Kütahya Belediyesinin düzenlemiş olduğu Kültür Sanat etkinliklerinde, Süheyl&Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından günümüze yeniden uyarlanan Markopaşa müzikali, Hezar Dinarî Kültür Merkezin de sahne aldı.
25 yıl önce büyük usta Nejat Uygurun oynadığı ve Geleneksel Türk Tiyatrosunda önemli bir yer teşkil eden Markopaşa müzikalini tiyatro severler büyük bir ilgi ve keyifle takip ettiler. Müzikal, 15 farklı şarkı ve danslarla zenginleştirilerek tuluat ve modern tiyatronun harmanlandığı bir opera tadında izleyicilere sunuldu. 
Vatandaşların yoğun katılımlarıyla gerçekleşen müzikale Belediye Başkan  Kamil Saraçoğlu ile Vali  Şerif Yılmaz, Hv. Er Eğtm. Tugay ve Garnizon Kom. Hv.P.Tuğg. Sayın Celal Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, Ak Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Oyunun sonunda yaptığı konuşmada Behzat Uygur; Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu olarak uzun yıllardır Kütahyaya gelmiyorduk. Sanırım 94 yılında tiyatromuzun ilk kurulduğu yıllarda gelmiştik ama Nejat Babayla daha önce çoğu kez yolumuz Kütahyaya düşmüştü. Biz bugün Şahane bir Kültür Merkezinde, Şahane bir tiyatro seyircisine oynamak bütün yol yorgunluğumuzu aldı ve hepimiz Avrupa şampiyonasında kupa finalinde oynuyormuşuz gibi sizlerin karşısında öyle oynadık sizlere çok teşekkür ediyorum. Maç ne oldu diye sorarsanız Babam turnelere hep deplasman derdi ve seyircimizle hep berabere kalıyoruz çünkü biz seyircimizle hep beraberiz derdi bugünde öyle oldu. Biz Başkanımızla görüştüğümüzde hemen bu oyunu yapalım dedi, işte tiyatro yerel yönetimler sayesinde ayakta kalacaktır. Tiyatroya hemen evet diyen Başkanımıza çok teşekkür ediyorum ve alkışlarınızla sahneye davet ediyorum, dedi.
 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.