Sınır tanımayan doktor KSBÜ'de

Sağlık Yayın: 17 Nisan 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 17.04.2019 15:48:07
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3163 okunma
Google News

SINIR TANIMAYAN DOKTOR KSBÜ’DE
KSBÜ- Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde, ‘Sınır Tanımayanların Gözünden Savaş ve Afet Alanında Hekimlik’ konulu konferans gerçekleşti. Konferans’ta, Sınır Tanımayan Doktorlar Yunanistan Destek Birimi Başkanı Dr. Apostolos Veizis konuştu. 
Veizis Sınır Tanımayan Doktorlar organizasyonu hakkında bilgi vererek, KSBÜ öğrencilerini bu kuruluşa davet etti. Yunanlı Doktor, Sınır Tanımayan Doktorlar kuruluşunun birçok alanda, örneğin savaş ve doğal afetlerin yaşandığı bölgelerde gibi, faal olduklarını dile getirdi. Dr. Apostolos Veizis Suriye İç Savaşı’na değinerek, kuruluşun oradaki sağlık hizmetlerinden de bahsetti. 
Dr. Veizis’in sunumundan sonra KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroşirurji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi İsmail Kaya konuştu. Kaya, savaş alanında hekimlik konulu konferansta Kilis’te görev yaptığı zamanı hatırlatarak, Suriye İç Savaşı’nda yaralanıp, Kilis Devlet Hastanesi’ne getirilen insanlardan bahsetti. Dr. İsmail Kaya, Suriye’den gelen yaklaşık 250 kişiyi ameliyat ettiğini vurgulayarak, çok farklı yaralanmalar gördüğünü söyledi. 
Etkinliğin sonunda KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu konuşmacılara teşekkür ederek, plaket takdim etti. 
Sınır Tanımayan Doktorlar Organizasyonu Nedir?
Sınır Tanımayan Doktorlar (Fr. Médecins Sans Frontières, kısaca MSF), savaş ve doğal afetler dolayısıyla zarar görmüş bölgelerde çalışan; gelişmekte olan ülkelerdeki endemik hastalıklara karşı projeler üreten, tarafsızlık prensibini benimsemiş, insani yardım amaçlı ve Nobel Barış Ödülü almış bir sivil toplum kuruluşudur. MSF, dünya çapındaki tüm çalışmalarını bağımsız olarak yürütür. Derneğin kaynaklarının 90’dan fazlası kurumsal fon kaynaklarından değil, dünya çapındaki 6,1 milyon bireysel bağışçıdan sağlanmaktadır. MSF, 1999 yılında Nobel Barış Ödülü ile onurlandırıldığında, verilen para ödülünün, ihmal edilen hastalıklarla mücadele etmek ve bu konuda toplumsal bilinci artırmak amacıyla kullanılacağını beyan etmiştir.
 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.