Şehit Astsubay Boztoprak, Gözyaşlarıyla Toprağa Verildi

Asayiş Yayın: 07 Temmuz 2018 - Cumartesi - Güncelleme: 07.07.2018 16:30:22
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
9129 okunma
Google News

 İstnbul'da görevi başında geçirdiği trafik kazasında şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş İsa Boztoprak(22), Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Kütahya'nın Tavşanlı İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İsa Boztoprak,  yürütülen soruşturma kapsamında bir kişiye adli yeterlilik raporu aldırmak üzere 'devriye komutanı' olarak, taksiyle İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gitmek üzere yola çıktı. İsa Boztoprak'ın bulunduğu taksi, dün Tuzla'da yol kenarında park halindeki hafriyat kamyonuna çarptı. Kazada, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İsa Boztoprak olay yerinde şehit oldu. 

Kars'ın Sarıkamış ilçesi nüfusuna kayıtlı şehit Astsubay Boztoprak'ın cenazesinin, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde oturan babası Vahyettin ve ağabeyi Süleyman Boztoprak, Çorlu Şehitliği'nde toprağa verilmesini talep etti. Şehit Boztoprak'ın cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak ailesinin isteğiyle Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Süleymaniye camiine getirildi. Öğlen namazına müteakiben yapılan cenaze törene  Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, 5'inci Kolordu Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ile askeri erkan ve siyasi partilerin temsilcileri ile ailenin yakınları katıldı. 

Burada oğlunun tabutunu öpen ve daha sonra başını tabuta koyan anne Bedriye Boztoprak, "İsa'm, karagözlüm bak ben geldim annem" diyerek gözyaşları döktü. Kılınan cenaze namazının ardından şehit İsa Boztoprak cenazesi askerlerin omuzlarında top aracına konularak götürüldüğü Çorlu Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.