"SANDALYELERİN HEPSİNİ İSTİYORUM"

Yayın: 24 Nisan 2016 - Pazar - Güncelleme: 24.04.2016 10:18:14
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2759 okunma
Google News

MHP Genel başkan Adayı Meral Akşener Bilecik'in Söğüt ilçesindeki Merkez Meydan'da toplanan partililere hitap etti. MHP Kütahya Eski İl Başkanı Nihat Kula önderliğinde Kütahya’dan yaklaşık 1000 kişi Meral Akşener’e koştu.

Meral Akşener Bilecik'in Söğüt ilçesindeki Merkez Meydan'da toplanan partililere yaptığı konuşmada, "1 Kasım seçimlerinin sonuçlarını Milliyetçi Hareket Partililere, binlerce yıllık Türk tarihinin takipçisi olan biz Türk milliyetçilerine, ülkücü harekete yakışmadığı, bizim potansiyelimiz bu ülkeyi yönetecek iktidarı çıkartmaya uygundur, yeterlidir, bunu sağlamak bizim borcumuzdur. Dolayısıyla bu eksiğimiz nedir, gelin kurultay yapalım dedik ve bir yola düştük" dedi.
Oluşturdukları tablonun bazılarının uykularını kaçırdığını öne süren Akşener,"Osmanlı'nın kalbinde, Cumhuriyetin egemenlik bayramı olan 23 Nisan'da yani ülkücüler Osmanlı ve Cumhuriyeti, yani Söğütlüler Osmanlı ve Cumhuriyeti yan yana getirirken hep getirmişken ve şu tabloyu vallahi birileri görsün uykuları kaçar, billahi uykuları kaçar nitekim kaçtı kaçtı, daha sonrada kendileri kaçacak" diye konuştu.
 
"SİNİR BOZMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Demokratik hakkı kullanmak ve demokrasi talebini dile getirmek için yola çıktıklarını iddia eden Meral Akşener, olayın parti içi olmasına rağmen Ak Parti ile karşı karşıya geldiklerini söyledi. Akşener şunları söyledi:
"İçimizde bir mesele idi, yaşadıklarımızı biliyorsunuz, fakat kendimizi birden bire Adalet ve Kalkınma Partisi'nin külliyesinden başlayarak sarayına kadar ne kadar insanı varsa yönetici hepsi ile karşı karşıya bulduk. En son Sayın Davutoğlu'nun da tartışmanın içine girmesiyle birlikte demek ki Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurultayı sadece Milliyetçi Hareket Partililerin meselesi değil aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi'ni yöneten sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanı başta olmak üzere hepsinin problemiymiş, hepsinin sinirlerini bozmuş. Allah şahittir sinir bozmaya devam edeceğiz."
"BEN PARELEL DEĞİLİM"
Kendisinin paralel olmakla suçlandığını ifade eden Meral Akşener, "Paralel kimmiş benmişim. Buradan ilan ediyorum, ben paralel değilim ama bana paralel diyen kim varsa hepsi yamuktur yamuk" dedi.
İktidara geleceklerini ve yamukları düzelteceklerini iddia eden Akşener, "14 yıldaTürkiye'nin hukukunu yamulttunuz, sonra adaletini yamulttunuz, sonra Türkiye'nin milli birliğini beraberliğini, milletin kardeşlik hukukunu yamulttunuz, sonra insanları birbirine düşürüp düşman ettiniz" diye konuştu.
6 AYDA TERÖRÜN BELİNİ KIRACAĞIZ
Terörle mücadelede yanlışlıklar yapıldığını, terör örgütünün şımartıldığını söyleyen Akşener, "Ama biz geldiğimizde 6 ayda terörün belini kıracağız. Tam 6 ayda terörün belini kıracağız. Niye bu kadar net söylüyorum, çünkü daha evvel yaptık. Daha evvel kırdık, daha evvel nefesini kestik de onun için. Nasıl mücadele edileceğini biz biliyoruz" dedi.
"SANDALYELERİN HEPSİNİ İSTİYORUM"
MHP'yi iktidara taşıyacaklarını söyleyen Meral Akşener, "koltuk meraklısı" eleştirilerine ise şu karşılığı verdi:
"Bizim genel merkezimiz de bize diyor ki, bunlar da amma koltuk meraklısıymış biz bir misyon partisiyiz, ideoloji partisiyiz, bizden gelip iş güç istemeyin deniliyor. Ben de tersini söylüyorum, evet biz koltuk meraklısıyız, ben iddia ediyorum ki bu ülkenin cumhurbaşkanı ülkücü olacak, Türk milliyetçisi olacak, evet istiyoruz, evet koltuk meraklısıyız. Bu ülkenin başbakanı Türk milliyetçisi, ülkücü olacak. Bu ülkenin bakanlar kurulu milliyetçi olacak ülkücü olacak, evet istiyoruz ve başaracağız. Bu ülkenin meclisinde MHP kapıya yakın değil, malum partinin sonunda değil, en başında tek başına iktidar partisi olacak. O sandalyelerin hepsini istiyorum."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.