SAĞLIK MESLEK LİSESİ İNGİLTERE YOLCUSU

SAĞLIK MESLEK LİSESİ İNGİLTERE YOLCUSU

Eğitim Yayın: 09 Nisan 2014 - Çarşamba - Güncelleme: 09.04.2014 11:41:01
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
3330 okunma
Google News

TAVŞANLI ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İNGİLTERE YOLCUSU

Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından Tavşanlı Sağlık Meslek Lisesi  ile ortağı olduğu Çanakkale Çan S. Bodur Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin birlikte hazırladığı LDV Hareketlilik projesi kabul oldu. Çanakkale Çan S.Bodur Anadolu Sağlık Meslek Lisesi; İspanya’ ya giderken; Tavşanlı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ise İngiltere’nin Plymouth Şehrine gidecek.

 ‘Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı Ve Tedavisi’ Projenin amaçları, KOAH konusunda katılımcıların bilgilenmesi, edindikleri bilgi, deneyimi hastalara,  hastane çalışanlarına ve tüm halka aktarmak ve hizmet etmek olduğu belirtildi.

Proje katılımcıları Hemşirelik ve Acil Tıp Teknisyenliği bölümlerinden 9 öğrenci Okul Müdürü İsmail Kartal idaresinde Meslek Dersi Öğretmeni Saniye Çelik ve İngilizce Öğretmeni Ümran Zeybek ile birlikte; İngiltere’nin Plymouth şehrinde 7-20 Nisan 2014 tarihleri arasında ‘Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı Ve Tedavisi’ ve sigaranın zararları ve bırakma metotları konusunda eğitim ve staj göreceklerdir.

Okul Müdürü İsmail Kartal ; “İngiltere; Sanayi İnkılâbının olumsuz en büyük etkeni olan KOAH hastalığı konusunda çok radikal tedbirler almış ve bunu en iyi uygulayan ülkelerin başında gelmektedir. Öğrencilerimizin bunu yakından görmesi ülkemiz insanlarımıza oldukça faydalı olacaktır.

Daha sonra ev sahibi yabancı ortak kurumda da yapılan eğitim ve staj katılımcılarımızın başka bir ülkede de bu konuda kendilerini geliştirmelerini sağlayacaktır.” Dedi.

Bu nedenle İngiltere’ye gidecek olan Okul öğrencilerinden bir grup İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Levent Kayık, Belediye Başkanı Mustafa Güler ve Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu’ nu ziyaret ederek proje hakkında bilgiler sundular.

 .

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.