PİR AHMET EFENDİ TÜRBESİ VE FESTİVAL ALANINDA İNCELEMELER

Turizm Yayın: 21 Temmuz 2017 - Cuma - Güncelleme: 21.07.2017 11:37:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4144 okunma
Google News

 

Vali Nayir ilk olarak halk arasında Mihmandar ve Çavdarlı adıyla da bilinen Kalburcu Şeyhi Pir Ahmet Dede’nin türbesini ziyaret etti, Kalburcu Şeyhi Pir Ahmet Dede Kültür Derneği Başkanı Ahmet Özcan ve dernek üyelerinden türbenin tarihçesi hakkında bilgiler aldı.
Vali Ahmet Hamdi Nayir bu yıl 8.si düzenlenecek olan Uluslararası Pir Ahmet Dede Kültür Festivali’nin hazırlıkları hakkında Sofça Köyü muhtarı Ali Ekber Yiğit ve Kalburcu Şeyhi Pir Ahmet Dede Kültür Derneği Başkanı Ahmet Özcan’dan bilgiler aldı. Daha sonra Vali Nayir, festivale katılacak olan vatandaşlara hizmet vermek için yapılan ve açılışının 8.Uluslararası Pir Ahmet Dede Kültür Festivaline yetiştirilmesi planlanan ve İçerisinde kesimhane, mutfak, kültür konferans salonu bulunan inşaatta incelemelerde bulundu. Vali Nayir, çalışmaların 06.08.2017 tarihinde yapılacak olan Kalburcu Şeyhi Pir Ahmet Dede Kültür Festivaline kadar yetiştirilmesi talimatını verdi.

Vali Nayir’e,  İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz eşlik etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.