"Otomobillerde Çıkan Yangının Tek Sebebi Bakımsızlık"

Teknoloji Yayın: 20 Ağustos 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 20.08.2022 16:22:06
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
879 okunma
Google News


"Otomobillerde Çıkan Yangının
Tek Sebebi Bakımsızlık"

Yaz mevsimindeki sıcak havanın etkisiyle geçtiğimiz günlerde İstanbul'da peş peşe yanan 5 otomobil, akıllara birçok soruyu da beraberinde getirdi. Çıkan yangınların sebepleriyle ilgili görüşlerini paylaşan Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, sürücülerin alabileceği önlemleri de sıraladı. Ekspertize gelen 10 yaş ve üstü otomobillerin birçoğunda yakıt sisteminde eksiklikler tespit ettiklerine dikkat çeken Emre, "Otomobillerde çıkan yangının tek sebebi bakımsızlık ve yakıt kaçakları. Birkaç bin TL'lik bakım sebebiyle yüzbinlerce TL verdiğiniz otomobilinizden ve en önemlisi canınızdan olmayın." dedi. 

Yıllardır haberlere konu olan ve son günlerde dikkat çekici boyutlara ulaşan araç yangınlarıyla ilgili olarak Pilot Garage'dan uyarı ve tavsiyeler geldi. Çıkan yangına birçok sürücünün anlam veremediğini, ancak altında yatan sebeplerin ortak bir noktası olduğunu ifade eden Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, "Ekspertize gelen yüzlerce araçta da karşılaştığımız üzere, yakıt kaçakları ve bakımsızlık, yangın gibi tehlikeli sonuçlarla karşılaşmamıza sebep oluyor. Özellikle çok kilometre yapmış ya da 10 yaş üstü araçlarda bu tehlike daha yüksek." açıklamasını yapıyor.  

Orijinal parça kullanın, yangın tüpü bulundurun
Bakım yapılmayan otomobillerde zamanla yağ ve yakıt kaçaklarının ortaya çıktığını, sıcak havanın da etkisiyle küçük bir kıvılcımın bile yangına sebep olduğunu söyleyen Emre, birkaç bin TL'ye yapılacak bir bakımın yüz binlerce TL'lik otomobili de koruyacağını dile getirdi. Emre, "Bakımsız araçlarda hep aynı tabloyu görüyoruz. Ayrıca bu da yetmez, bakım yaptırdığınız servis merdiven altı olmamalı, burada kullanılan kötü yedek parça da kaçaklara sebep olmakta. Bir diğer konu yangın tüpü, ekspertize gelen araçların maalesef yüzde 90'ında yangın tüpü göremiyoruz. Muayeneden muayeneye değil, her zaman yangın tüpünü aracınızda bulundurun. Ayrıca tüpün son kullanma tarihine de dikkat edin. Hızlı bir müdahale sayesinde ortaya çıkacak tehlike ve zararı engelleyebilirsiniz. Çıkacak olası bir yangın ormanlık alanlara da zarar verebilir, bu sebeple toplum olarak bu konuda bilinçli hareket etmemiz gerekiyor." dedi.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.