Onkoloji ilaçları şehrimizde neden yok?

Sağlık Yayın: 22 Mart 2022 - Salı - Güncelleme: 22.03.2022 18:50:49
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1469 okunma
Google News

 

 

Onkoloji ilaçları şehrimizde neden yok?

                                                  

"Gelecek partisi il başkanlığı olarak, gerek saha çalışmalarımız da, gerek teşkilat mensuplarımıza birebir iletilerde gerekse şahsıma ziyarete gelinip aktarılan serzenişlerden bir siyasi parti il başkanı olarak vatandaşlarımızın mağdur edildiği bir hususta, mağduriyeti yaşayan kıymetli hemşehjrilerimiz adına basınımız aracılığı ile il sağlık müdürümüze ve hastane başhekimliğine bu soruları yöneltmek en asli görevlerimiz olduğunu düşündük.

Tarafımıza ulaşan özellikle son günlerde sıkça dile getirmemiz için üstüne basılan konu, şehrimizde onkoloji ilacının (kanser tedavi ilaçları) olmadığı ve vatandaşlarımızın kanser tedavisi için diğer illere sevk edildiği hatta ve hatta bu sevkin de resmi yollarla yapılmayıp vatandaşlarımızın sgk kurumundan alması gerektiği yol harcırahı konularında epeyce mağdur edildiği hususu sıkça tarafımıza iletilmektedir.

Zaten sağlık konusunda kaderine terkedilmiş şehrimizin birde çok hassas olan kanser tedavisi ilaçlarının şehrimizde ve hastanelerimizde olmayışının nedenini  sağlık il müdürümüze sormakla mükellefiz.

sayın sağlık il müdürümüz;

  1. Onkoloji tedavisinde kullanılan ilaçlar gerçekten ilimizde yok mu? yok ise neden getirtilmiyor ya da getirtilemiyor?
  2. Eğer vatandaşlarımızın dile getirdiği gibi ilaçlar şehrimizde yok ve hastalarımızın diğer illere sevki sözkonusu ise diğer iller bu ilaçları nasıl tedarik ediyorlar?
  3. Sevkler gerçekten idda edildiği gibi resmi değilde şifai usülde mi gerçekleşmektedir.

eğer bu iddaların doğru ya da yanlış olduğu ile ilgili bilgilendirmeyi gerekli  kurumların kamuoyuna çıkıp bunların cevabını vermelerini vatandaşlarım adına talep etmekteyim."

                                                                                                                     

                                                                                                                                     SERDAR SEVEN

                                                                                                                         GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI

 

 

                             

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.