Okçu Heykeli

Gündem Yayın: 10 Kasım 2020 - Salı - Güncelleme: 10.11.2020 17:47:03
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1615 okunma
Google News

Okçu Heykeli 

 

GÖRÜNTÜLÜ

 

Kütahyalı Heykeltraş Mustafa Kemal ALTINSOY tarafından yapılan Okçuluk Heykeli, Okmeydanı Kavşağında yerini aldı.
Kütahya Kalesi eteğinde yer alan Okmeydanı Kavşağına dikilen Okçuluk Heykeli’nin açılışında konuşan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, eseri hayata geçiren Kütahyalı Heykeltraş Mustafa Kemal ALTINSOY’a, katkılarından dolayı Eymir Mermere ve emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.
"Öyle bir günde açılış yapalım ki tarihe not düşülsün istedik" diyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK;" Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi, Mustafa Kemal Atatürk’ ün ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümü. Bize bu ülkeyi emanet eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm atalarımız, yerlerinde rahat uyusunlar. Onların gösterdiği hedef doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz."

 


Bugün açılışını yapacağımız anıt ile Okmeydanı mahallemizin tarihini ve kültürünü yansıttık. Atalarımızın mirası okçuluğu tekrar gündeme getirdik. İnanıyorum ki bu dönemde şehrimiz birçok yenilikle tanıştıracağız. Hep birlikte şehrimize kazandırdığımız her eserde onur ve gurur duyuyoruz. Biz bu tarz projelerimize para vermiyoruz, sadece gönülleri birleştiriyoruz. Bu kapsamda katkı ve desteklerinden dolayı Eymir Mermere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eserimizi hayata geçiren değerli sanatçımız Heykeltraş Mustafa Kemal ALTINSOY’a da ayrıca teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, dedi.
Açılışta heykeli yapan Heykeltraş Mustafa Kemal ALTINSOY ise; "Heykelimiz 4 metre 60 santimdir. Eseri Okçuluk ruhunu hissederek yapmaya çalıştım. Okun menzili Hisara doğrudur. Birazda kalenin fethinin algılanmasını arzu ettim. Kütahya’mıza hayırlı uğurlu olsun," dedi.
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK ile Heykeltraş Mustafa Kemal ALTINSOY ve emeği geçenlere teşekkür eden Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kütahya Germiyan Ata Sporları Kulübü Başkanı Selim ERDUĞAN; "Heykelin ilk dikildiği andan itibaren birkaç ülkede ve yurdumuzun birçok şehrinde bu anıtın görselleri paylaşıldı. Bir şehrin tanıtımı ulusal ve uluslararası ancak böyle yapılabilirdi, "dedi.

 


Törende daha sonra Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kütahya Germiyan Ata Sporları Kulübü Başkanı Selim ERDUĞAN, Heykeltraş Mustafa Kemal ALTINSOY’a hediye takdim etti.
Program Okçuluk Heykelinin açılışı ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK ile davetlilerin ok atışının ardından sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.