Öğrenciler Havacılık Sanayisini yakından tanıma imkanı buluyor

Eğitim Yayın: 26 Aralık 2019 - Perşembe - Güncelleme: 26.12.2019 19:05:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3969 okunma
Google News

Öğrenciler Havacılık Sanayisini yakından tanıma imkanı buluyor

 

 

  Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Endüstri Mesleki Lisesi) mezunları okulda verilen teknolojik eğitimler ile daha kolay iş buluyor. Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak yerli ve milli projelere katkda bulunuyor. TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI)’ye gerçekleştirdiği teknik geziler ile öğrencilere havacılık sanayisini tanıma fırsatı oluşturdu.

Okul Müdürü Raşit R. Küçükkağnıcı, “Bizler kaliteli ve teknolojik eğitimler ile Türkiye’nin güçlenmesinde söz sahibi olan firmalara ara eleman desteğini sunuyoruz. Bu bağlamda Eskişehir’deki TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) ve Ankara’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI) firmaları başta olmak üzere öğrencilerimizin yerleşmesinde referans ve yönlendirici olmaya devam ediyoruz. 2019 Eylül ayından itibaren son iki aylık süreçte Eskişehir TEI ye referans olarak gönderdiğimiz mezun öğrencilerimizden mülakatlar sonrası işbaşı yapmaları için uygun görülen 17 öğrencimiz çağrılmıştır. Görüşmeler sonrasında öğrencimiz gerekli evraklarını hazırladıktan sonra İŞKUR programı kapsamında iş başı yapmışlardır. Ankara TAI ye ise yine CV lerini gönderdiğimiz mezun öğrencilerimizden 3 tanesi iş başı yapmıştır. Bundan sonraki süreçte de görüşmekte olduğumuz firmalara öğrenci yönlendirme ve yerleştirmelerimiz devam edecektir.” dedi. Son olarak Okul Müdürü Raşit R. Küçükkağnıcı, “ “Güçlü Türkiye Güçlü Meslek Liseleri ile gelecektir.” düşüncesi ile Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak tüm ekibimiz ile etkin bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor” diye belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.