Öğrenciler Avrupa'da staj yapacak

Eğitim Yayın: 09 Aralık 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 09.12.2019 10:58:12
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1561 okunma
Google News

         

 Öğrenciler Avrupa'da staj yapacak

Tuna İŞLEYEN

2019 teklif çağrısı döneminde hazırlanan “ Avrupa’da Stajla İstihdama İlk Adım ” adlı proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından desteklenmeye değer görülmüştür. Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği kapsamında hazırlanan proje; 2384 proje başvurusu arasından desteklenmeye değer bulunan 514 proje arasına girme başarısını gösterdi.2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı içinde “ Avrupa’da Stajla İstihdama İlk Adım ‘’ adlı öğrenci projesi ile okul ; Motorlu Araçlar Teknolojisi alanından toplam 12 öğrenci ve 3 refakatçi öğretmen nezaretinde Avusturya ve Almanya’da 2 hafta süresince eğitim alacaklar.  Öğrenciler ; Bilgisayarlı arıza tespit cihazları ( DIAGNOSTIC ) konusunda uygulamalı eğitim ve bu alanda faaliyet gösteren işletmelerde staj yapma fırsatı yakalamış olacaklar.
Yapılacak eğitim ve staj faaliyetleri kapsamında yapılacak hareketlilik faaliyetleri sonunda projeye katılan öğrenicilerin istihdam olanaklarının artması, ilimiz ve ülkemizin mesleki eğitim kalitesinin artmasına olumlu katkı yapması bekleniyor.
        

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.