Nida Olçar Kültür Bakanlığı Sanatçısı

Nida Olçar Kültür Bakanlığı Sanatçısı

Sanat Yayın: 30 Ocak 2015 - Cuma - Güncelleme: 30.01.2015 17:15:17
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
7745 okunma
Google News

Nida Olçar Çini alanında yaptığı çalışmalarla "Kültür Bakanlığı sanatçısı " ünvanını  kazandı. Çininin Picasso’su UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi ödüllü çini ustası babası Sıtkı Olçar’dan devraldığı bayrak ile sanatını uzun yıllardır sürdüren çini sanatçısı Nida Olçar ‘ ın bir çok kişisel ve karma sergisi bulunmaktadır . Özellikle Babasından sonra  devam ettirdiği tarz ile Dünya'da ilk kez  Çini de Mozaik Ve Pir i Reis in Deniz Haritalarına farklı yorumlar katarak Sanat Dünya sında ses getirmiştir. Bunları Keşkul-ü Fukara lar ve Taş Karo saatler takip etmiştir. Kültür Bakanlığı Çini sanatçısı Nida Olçar’a başarılı çalışmaları nedeniyle ‘Kültür Bakanlığı Sanatçısı’ ünvanı verdi.

 

OLÇAR :  Sanatçılık babadan oğul a yada kıza gecen bir miras değildir. Babamın atölyesini ve ismini yaşatmak adına çıktığım bu yolda ,böyle bir ünvana layık görülmek  benim için büyük bir gurur  ve Türkiye deki diğer sanatçı büyüklerimin arasında yer almak  büyük bir onurdur.   . Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Rahmetli  Sıtkı Usta'nın  evladı olarak Onun bayrağını  en güzel sekilde taşıyıp , adını yaşatmaya çalıştım. Şimdi ise Sıtkı bayrağını zirvede tutmak ve bir adım öteye götürebilmek en büyük hedefim.

 

ÇİNİNİN PİCASSO’SU ‘SITKI USTA’ KIZI NİDA OLÇAR’A EL VERDİ

 

Eski sanatçıların gizemi, kavranamayan becerisini, yeteneğini öğrensin diye yanlarına verilen çıraklar, bir süre sonra olgunlaşıp iyi birer sanatkar haline geldiklerinde, ustalardan el aldıklarına inanılırmış. Diğer bir deyişle usta, becerisini ve yeteneğini çırağına bir anlamda miras bırakırmış. Nida Olçar Babasından Devraldığı Sanat Atölyesinde Geleneksel El Sanatlarının modern hatlarında çiniler tasarlıyor. Sıtkı Usta’nın çinilerini ölümsüzleştirerek ,geleneksel çini sanatına ve büyük bir sanatçı olan babasına vefa borcunu ödüyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.