MHP Projeleri

Siyaset Yayın: 12 Şubat 2019 - Salı - Güncelleme: 12.02.2019 15:48:16
Editör -
Okuma Süresi: 17 dk.
3738 okunma
Google News

MHP Belediye Başkan Adayı IŞIK, Üretken Belediyecilik Anlayışı İle Gerçekleştirilmesi Hedeflenen Projelerini Açıkladı
MHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Alim Işık; MHP İl Başkanı Ferhan Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı İsmail Küçük, İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Öztürk, Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Akkoç, Seyitömer Belediye Başkanı Halil Öztürk, Kamu Sen Kütahya İl Temsilcisi Kadir Bayram, Parti İl ve İlçe yöneticilerinin katılımıyla MHP Merkez İlçe Binasında basın mensupları ile bir araya gelerek 31 Mart Mahalli İdareler seçimleri kapsamında gerçekleştirmeyi hedeflediği projelerin birinci grubunu açıkladı.

 

MHP’nin üretken belediyecilik anlayışına dayanarak hazırladığımız projeleri sizlerle paylaşacağım: Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi; belediyecilik dokunmaktır, düşünmektir, hmektir ve aşkla sorunlara odaklanmaktır. Gülümseyen yüzdür ve uzatılan eli geri çevirmeyen cömertliktir. Darda kalanların acil yardımcısıdır. Kütahya’daki belediyeciliğimiz de genel başkanımızın çizdiği bu ufuk kapsamında olmalıdır sorusuna, “Halka hizmet Hakka hizmettir” anlayışını esas alan, yüreği Kütahya için çarpan inançlı, fedakar, birikimli ve teknik bir ekip işidir. Vatandaşlarımız buna göre belediyeciliği algılayıp tercihlerini yapacaklardır.

“MİSYONUMUZ”

Belediyecilikteki misyonunu anlatan Işık, “Temiz, çağdaş, sosyal, tarihi ve kültürel değerlerimizin korunduğu, turizm, termal sağlık kenti bir Kütahya için katılımcı, şeffaf ve üretken belediyecilik anlayışının hakim kılınmasıdır.” Dedi.

“VİZYONUMUZ”

Işık, Belediyecilikteki vizyonunu ise, “Milli Ve Manevi Değerlerimizi Koruyarak Tüm Yerel Yönetimlere Model Olacak Bir Belediyecilik Anlayışını Ortaya Koymaktır” ifadeleri ile anlattı.

“HEM “ALİM” HEM “IŞIK” OLACAĞIZ”

İlkeleri ile ilgili Hem “Alim” hem de “Işık” olmayı hedeflediklerini belirten Başkan Adayı Alim Işık, “Adaletli olmak, Liyakata özen göstermek, İnsan merkezli davranmak, Maneviyata sahip çıkmak, Ilımlı politika izlemek, Şeffaf olmak, Israrcı olmak, Kucaklayıcı davranmak, yani; alim ve ışık olmaktır.” Dedi.

“KÜTAHYA SAHİP ÇIKILMAYI BEKLEYEN KADİM BİR İLDİR”

Kütahya’nın temel sorunlarını ele alan Işık, Vatandaşlar arası iletişim ve etkileşim bozulmuş, Bölgenin düşük milli gelirli, Batı Anadolu’nun küçülen tek ili, Bölgenin en yaşlı ili, Yatırım ve istihdamı yetersiz,  Üniversite gençlerinin ikamet etmediği, Porsuk havzası koruma planlarının kısıtladığı,   Kentleşememiş (otopark, ulaşım, çevre vb.),  Sportif faaliyetlere yönelik altyapısı yetersiz. Kütahya, Sahip çıkılmayı bekleyen kadim bir ildir.” Dedi.

“TEMEL HEDEFLERİMİZ”

Kütahya ile ilgili projelerinde temel hedeflerini sıralayan Işık, “Sosyal barışı sağlamak, Göçü durdurup ilimizi büyütmek, İl nüfusunu gençleştirmek, Kütahya’yı tercih edilen beş ilden biri yapmak, Kütahyaspor’u 1. Lig takımı yapmak” istediklerini belirtti.

“YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ”

1.1 AÇIK KAPI BELEDİYECİLİK

Belediye binasındaki tüm çalışma odalarının kapılarının gün boyu açık tutularak vatandaşın ilgililere ulaşımı kolaylaştırılacağını belirten Işık, “Belediyemize gelen vatandaşlarımız özel giyimli, görevli personel tarafından karşılanıp işlerinin hızla yapılması sağlanacaktır.” Dedi.

1.2. KATILIMCI YÖNETİM

Katılımcı Yönetim projesine önem verdiklerini ifade eden Işık, “Meclis üyeleri arasında parti ayrımı yapılmayacak, komisyonlarda ve encümende muhalefet üyesi de bulunacaktır. Komisyonlara ilgili kurumlar ile sivil toplum kuruluşları, meslek odaları temsilcileri ve şahısların katılımları sağlanacaktır. Kent Konseyi birimlerinin etkin çalışması sağlanacak ve kararlarının uygulanmasına özen gösterilecektir.” Dedi.

1.3.  ŞEFFAF BELEDİYECİLİK

Işık, Şeffaf Belediyecilik anlayışında gerçekleştirmeyi hedeflediği projeleri şu ifadelerle anlattı: “İhale, işe alım, gelir-gider durumları vb. her türlü faaliyet elektronik panolarda kamuoyuna duyurulacaktır. Belediye hizmetlerinde e-Devlet uygulamaları yaygınlaştırılacaktır. Elektronik İmar (E-İmar) uygulamasına geçilerek ada ve parsel bazında yaşanan imar haksızlıkları ve sorunları çözülecektir.  Belediyemiz Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde kurulacak “Web TV İletişim ve Sosyal Medya Birimi” ile Belediyemiz faaliyetleri halkımızla paylaşılacak ve sürekli iletişim sağlanacaktır.

1.4. SOSYAL BELEDİYECİLİK

Sosyal belediyecilik projesi ile açıklamada bulunan Işık, “Su, atık su, katı atık birim ücretleri kademeli olarak yeniden düzenlenecektir.  Bu amaçla, meskenlerde uygulanan birim ücretlere göre; 10 m³ altından az tüketimlerde 30, 10-20 m³ arasındaki tüketimlerde 20, 20-30 m³ arasındaki tüketimlerde ise 10, 30 m³ üzerindeki tüketimlerde ise 5 oranında indirim uygulanacaktır. Esnaflarımızın güçlendirilmesi ve desteklenmesi amacıyla, Belediyemiz taşınmazlarına ait kira ücretlerinde artış yapılmayacaktır. Belediyemize ait otoparklarda otopark ücreti 1 TL/saat olacaktır.” Dedi.

1.5. MAHALLİNDE HİZMET VE BULUŞMA

Şehrin belirli bölgelerinde dolum ve ödemelerin yapılabileceği ünite ve merkezlerin yaygınlaştırılacağını belirten Işık, “Belediyemizce düzenlenecek bir hizmet aracı ile Başkan ve ilgili diğer yöneticilerin mahallinde yapacakları ziyaretlerle vatandaşımızla buluşulup taleplerine ilişkin çözümler geliştirilecektir.” Dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE SOSYAL PROJELER

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile sosyal projeler başlığı altındaki hedeflerini anlatan Işık şu maddeleri sıraladı:

2.1. HİLAL BEBEK PROJESİ

Yeni anne baba olan çiftlerin mutluluğu paylaşılacak, bu amaçla yapılacak ziyaretlerde; bebek için gerekli giysi ve bakım malzemesi ilgili aileye armağan edilecektir. Bu durumdaki ailelere, yerli üreticilerimizden temin edilecek  günlük süt yardımı yapılacak ve bu alanda eğitim almış personel aracılığıyla bebek bakım desteği sağlanacaktır.

2.2. KADIN VE ÇOCUK DANIŞMA VE DAYANIŞMA MERKEZİ PROJESİ

Belediyemiz Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulacak bu merkez ile kadın ve çocuklarımıza rehberlik hizmetleri verilecek ve her türlü sorunu çözüme kavuşturulacaktır.

2.3. ENGELSİZ BELEDİYECİLİK PROJESİ

Belediyemiz bünyesinde  kurulacak “Engelsiz Yaşam Merkezi” ile engelli vatandaşlarımızın her türlü sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerini güvenli olarak gerçekleştirmeleri sağlanacaktır. Belediyemiz bünyesinde, engelli vatandaşlarımıza yapılacak her türlü yardım ve destek hizmetlerini yürütmek üzere “Engelli Koordinasyon Birimi” oluşturulacaktır. Belediyemiz internet sitesi görme engelli vatandaşlarımızın erişimine uygun bir hale getirilecektir.

2.4. ENGELSİZ ULAŞIM PROJESİ

Engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak önlemler alınacaktır  (engelli otobüsü, durak sesli anons sistemi, yol ve kaldırım düzenlenmesi, otopark, tekerlekli sandalye şarj üniteleri vb.)

2.5. ENGELSİZ ARAÇ PROJESİ

Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç ve talepleri halinde, özel olarak tasarlanmış araçlarla ulaşım hizmeti verilecektir.

2.6. TIBBİ DESTEK PROJESİ

Engelli vatandaşlarımızın talepleri halinde tekerlekli sandalye, gözlük, dijital işitme cihazı, beyaz baston, ayakta durma sehpası, ilaç vb. ihtiyaç malzemesi yardımı yapılacaktır.

2.7. EVDE ENGELLİ BAKIMI PROJESİ

Engelli ve yatağa bağımlı hastaların durumlarına ve isteğe bağlı olarak haftada en az bir gün “evde bakım” hizmeti verilecektir.

2.8. ENGELLİ İSTİHDAMI PROJESİ

Engelli vatandaşlarımızın çalışma yaşamına katılmalarına ve istihdamına öncelik verilecektir.

2.9. PANİK BUTONU PROJESİ

Yardıma muhtaç yaşlılarımızın, ihtiyaç duyduklarında kullanabilecekleri acil panik butonukurulumları yapılarak tek tuşa dokunmalarıyla Belediye müdahale ekipleri harekete geçecek ve acilen vatandaşımızın yardımına koşacaktır.

2.10. EVDE YAŞLI BAKIMI PROJESİ

Alanında eğitilmiş personelimiz eliyle yaşlı vatandaşlarımızın  kendi ev ortamlarında bakılarak sağlıklı ve güvenli bir şekilde yaşamaları sağlanacaktır.

2.11. YAŞLI BAKIM EVLERİ PROJESİ

Bakıma muhtaç yaşlı vatandaşlarımızın Belediyemize ait tesislerde barınmaları ve bakımları sağlanacaktır.

2.12. KİMSESİZLER EVİ PROJESİ

Yardıma muhtaç durumdaki  kimsesizlerin barınma ve bakımları sağlanacaktır.

2.13. AŞEVİ PROJESİ

Yardıma muhtaç kişi veya ailelerin günlük yemek ihtiyaçları, Belediyemizce açılacak Aşevinde pişirilip Belediye personeli aracılığıyla evlerine ulaştırılacaktır.

2.14. GIDA BANKACILIĞI PROJESİ

Üretici ve satıcılardan bedel ödemeden alınan gıda, temizlik, giyecek ve yakacak maddeleri ihtiyaç sahibi kişilere düzenli ve sağlıklı bir şekilde ulaştırılacaktır.

2.15. HİLAL KART PROJESİ

Halen Belediyemizce uygulamakta olan ve muhtaçlık durumuna göre 100-200 TL/ay aralığında nakit para yüklenen “gıda kartı” uygulaması, nakit miktarı 50 oranında artırılaraksürdürülecektir.  Dar gelirli vatandaşlarımız, Belediyemizce kendilerine verilecek “Hilal Kart” ile tekel ürünleri, alkollü içecekler ve zücaciye hariç olmak üzere  istedikleri ürünü ilimiz mahalle esnafından alabileceklerdir.

2.16. DİĞER SOSYAL YARDIM PROJELERİ

Belediyemizce Fakir Yemeği, Ulaşım, Kırtasiye, Yakacak ve Giyim Yardımı başlıkları altında ihtiyaç sahiplerine yapılan sosyal yardımlar kesintisiz devam edecektir.  Halen 225 TL/ay olarak verilen Fakir Maaşı Yardımı 50 oranında artırılarak verilecektir.

2.17. ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ PROJESİ

Şehit ve gazilerimizin okul çağındaki çocuklarına maddi yardım yapılacaktır. Şehit yakınları ve gazilerimiz için il içi ve dışı geziler düzenlenecektir. Şehit yakınlarına ve gazilerimize istihdam önceliği verilecektir. Şehir merkezinde bulunan parklardan birisi Şehitler ve Gaziler Parkıolarak isimlendirilecek ve bu parka Şehit Sancaktar Anıtı ile Kütahyalı şehitlerimizin künyelerinin asılacağı Şehit Künye Ağacı konulacaktır. Kent Tarihi müzesi içinde Şehitler ve Gaziler Müzesi  oluşturulacaktır.

2.18. CENAZE DEFİN HİZMETLERİ PROJESİ

Cenazesi olan vatandaşın bir telefonu ya da şahsen başvurusu üzerine tüm hizmetler Belediyemiz tarafından ücretsiz olarak yerine getirilecektir. Defin günü cenaze sahibinin isteğine bağlı olarak cenaze evine yemek veya gıda yardımı yapılacaktır.

2.19. CENAZE NAKİL HİZMETLERİ PROJESİ

Cenazesini köyüne, beldesine veya ilçesine götürmek isteyenlerin bu isteği karşılanarak Kütahya ilçe, belde ve köylerine yapılan cenaze nakillerinde ücret alınmayacaktır. Kütahya dışına yapılacak cenaze nakillerinde ise ücret artışı yapılmayacaktır.

2.20. MEZARLIKLAR PROJESİ

Mezarlık ziyaretlerinin düzenli ve inançlarımıza yakışır biçimde  olması için gerekli tedbirler alınacak, mezarlıklarımızın temizliği, bakımı ve onarımları Belediyemizce  yapılacaktır. Mezarlıkların kapıları kentimize yakışır şekilde yenilenecek ve krokileri bilgisayara yüklenerek isteyen vatandaşlarımıza yakınlarının kabir yerlerini gösteren çıktılar verilecektir. Mevtanın  mezarının bulunduğu yerin krokisini veren mezarlık bilgi sistemi oluşturulacaktır. Şehir Merkezinde 1. derece sit alanı içinde bulunan Musalla, Sultanbağı, Ahierbasan, Hıdırlık ve Ahievran Mezarlıklarının ihata duvarları yapılacak, mezarlık ara yolları kilit taşı ile kaplanacaktır. Bilinmeyen mezarlara ait taşlar okunarak mevta kimlik tespit çalışmalarıyapılacaktır.

2.21. CAMİLER VE MESCİTLERLE İLGİLİ PROJELER

Cami ve mescitlerimizin iç ve dış temizlikleri düzenli olarak Belediyemizce  yapılacak ve halıları periyodik olarak yıkanacaktır. Cami ve mescitlerimiz Bayram ve Kandil günlerinde gül suyu ile yıkanacaktır. Eskimiş cami şadırvanları ve tuvaletleri yenilenecektir.

2.22. SAĞLIKLI BİREYLER VE  TOPLUM PROJESİ

Vatandaşlarımızın sağlığını korumak, kadınlarda sık görülen hastalıkların erken teşhisinin yapılmasına yardımcı olmak ve çocuk veya gençlerimizin sağlıklı yetişmesini sağlamak amacıyla Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde Aile ve Toplum Sağlığı Birimi kurulacaktır. Cami tuvaletleri 24 saat açık ve ücretsiz olacaktır.

2.23. UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE PROJESİ

İlimizde son yıllarda giderek yaygınlaşan uyuşturucu madde kullanımıyla mücadele etmek ve gençlerimizi bu tehlikelerden korumak, uyuşturucu kullanımını önleyici eğitim ve rehberlik çalışmaları yapmak amacıyla Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde Uyuşturucuyla Mücadele Merkezi (UMER) kurulacaktır.

2.24. AİLE EĞİTİMİ VE REHBERLİK PROJESİ

Belediyemiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulacak Aile Eğitimi ve Rehberlik Birimi aracılığıyla aile içi geçimsizlik yaşayan ve birimimize başvuran vatandaşlarımıza Psikolojik destek ve rehberlik hizmetleri  ile boşanma, nafaka, engelli hakları vb. gibi konularda hukukî danışmanlık hizmeti verilecektir.

2.25. TEDAVİ DESTEK YARDIMI PROJESİ

Tedavi amacıyla il dışına giden dar gelirli vatandaşlarımızın  ulaşım ve barınma giderleri için maddi yardım yapılacaktır.

2.26. HASTA NAKİL HİZMETİ  PROJESİ

İhtiyaç sahibi yaşlı veya yatalak vatandaşlarımız, Belediyemizce temin edilecek Hasta Nakil Ambulansı ile evlerinden alınarak tedavi olacakları sağlık kuruluşlarına getirilecek ve  tedavilerinin bitiminde aynı şekilde  ücretsiz olarak evlerine götürülecektir.

2.27. HASTA YAKINI BARINMA HİZMETİ PROJESİ

İlimiz merkezinde bulunan hastanelere  ilçe, belde veya  köylerimizden gelen hasta yakınlarının, istemeleri halinde Belediyemize ait misafirhane ve sosyal tesislerde ücretsiz barınmalarısağlanacaktır.

2.28. HASTA REFAKAT HİZMETLERİ PROJESİ

İlimiz merkezinde bulunan Hastanelerde yatılı tedavi görüp refakat hizmetlerine ihtiyaç duyan ve bu hizmeti verecek aile bireyi veya yakını bulunmayan hastalarımızın refakat hizmetleriBelediyemiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yerine getirilecektir.

2.29. EMEKLİLERLE İLGİLİ PROJELER

Emeklilerimizin hafta sonları doğayla ve toprakla iç içe zaman geçirip tarımsal faaliyetlerde bulunabilecekleri Hobi Bahçeleri ve Evleri yaygınlaştırılacaktır. Emeklilerimizin her türlü sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunabilecekleri ve ihtiyaçlarının karşılanacağı Emekliler Konağıyapılacaktır.

2.30. HAYVANLARLA İLGİLİ PROJELER

Belediyemize ait Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinin kapasitesi artırılarak daha verimli ve sağlıklı hizmet vermesi sağlanacaktır.  Rehabilitasyon Merkezinde gönüllü olarak çalışmak isteyen hayvan    dostları ve gönüllülerine çalışma ve ziyaret imkanı sağlanacaktır.

“KEDİ VE KÖPEK BARINAKLARI, KUŞ KONAKLARI YAPILACAK”

Serbest halde dolaşan kedi ve köpeklerin, özellikle kış aylarında barınma ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla  Kedi ve Köpek Barınakları oluşturulacaktır. Kentin değişik mekanlarına, küçük serçe kuşlarının özellikle soğuk havalarda barınma imkanı sağlayacak kafesler ve Kuş Konakları yapılacaktır.

“BÖLGEMİZİN EN BÜYÜK VE ZENGİN SU ALTI  AKVARYUMU YAPILACAKTIR”

Çocuklarımızın hayvan sevgisiyle büyümesini ve hayvan türlerini tanımalarını sağlamak amacıyla, Bölgemizin en geniş ve zengin Hayvanat Bahçesi ve Evcil Hayvanlar Parkı yapılacaktır. Çocuklarımızın su altı canlılarını tanımaları ve yakından görebilmelerini sağlamak amacıyla, Bölgemizin en büyük ve zengin Su Altı  Akvaryumu yapılacaktır. Hayvan sever sivil toplum kuruluşlarının (STK) etkinliklerine destek verilecek, ortak organizasyonlar düzenlenecektir. Hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunacak, her türlü mağduriyetleri önlenecek  ve giderilecektir

“İKAMETGAHLARIN NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURU YAPILARAK DEĞİŞTİRİLMESİ ÇAĞRIMIZA KULAK VEREN ÜNİVERSİTE GENÇLERİMİZE HUZURUNUZDA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Nüfusunun 2017 yılına göre 2018  yılında artış gösterdiği haberleriyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya’nın nüfus değerlerine ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:  “Türkiye’nin 2017 nüfusu ve 2018 nüfusu değerlerine göre Kütahya’nın nüfuslarını oranladığımızda 2018 verilerine göre 5 bin civarında bir artış vardır. 572 bin 256’dan 577 bin 941’e çıkmıştır. Özellikle bu nüfusun artışında 3 ay önce yapmış olduğumuz ve son günlerde ikametgahların nüfus müdürlüğüne başvuru yapılarak değiştirilmesi çağrımıza kulak veren Üniversite gençlerimize huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Bu çok önemsediğimiz bir konuydu. Merkezimizdeki nüfus artışının çok önemli bir bölümü üniversitemizde eğitimini görüp de bugüne kadar ikametgahlarını buraya aldırmamış kardeşlerimizin bizlerin çağrısı üzerine yaptığı katkıdır.

572 binden 580 binlere kadar ulaşmışız. Türkiye’nin bu yıllara ait verilerine göre payımız nedir diye baktığımız zaman yüzde 0.708’den maalesef nüfusumuz artmasına rağmen Türkiye’deki artan yaklaşık 2 milyonluk nüfus artışından yeterli oranda payımızı alamadığımız için Türkiye’deki payımız 0.705’e düşmüştür. Geçen yılki payımızı korusaydık bugün Kütahya’nın Türkiye’deki bu nüfus artışından aldığı payı geçen yıla göre oranlasaydık nüfusumuzun 580 bin 507 olması gerekiyordu. Yani 577 bine seviniyoruz ama 580 bin olması gereken ve 2 bin 646 kişinin daha hiç olmazsa  geçen yıla göre yerimizi korusaydık burada bulunması gereken gerçeği bir tarafa atarak göçü durdurduğumuzu iddia ediyoruz. Hayır, gerçek budur… Türkiye’nin nüfus artılı 2018 yılı için yüzde 1.47 iken Kütahya’mızın nüfus artışı yüzde 0. 99’da kalmıştır. Bu ne demektir? Türkiye genelindeki nüfus artışlından Kütahya kendine düşen payı alamamış ve maalesef yine nüfusunun önemli bir kısmını kaybetmiştir. Bu gerçeği özellikle belirtmek istedim.” dedi. -  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.