MEAL BİLGİ YARIŞMASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

MEAL BİLGİ YARIŞMASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Dünya Yayın: 18 Aralık 2013 - Çarşamba - Güncelleme: 18.12.2013 11:10:15
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
5535 okunma
Google News

 

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, KAB Platformu ( Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu ) ve Gençlik Kulüplerinin (proje ortağı kulüpler) işbirliği ile organize edilen Türkiye Geneli Kur’ân-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması bilgilendirme toplantısı Ayyıldız Pastanesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya okullardan temsilciler, basın mensupları ve Kütahya Zinde Gençlik ve Spor Kulübü yetkilileri katıldı.

Kur’ân-ı Kerim (Saff Sûresi) ve mealinin okunması ile başlayan toplantıda Kütahya Zinde Gençlik ve Spor Kulübü adına konuşan Prof. Dr. Remzi GÖREN, okunan âyetlerle bağlantılı olarak “Allah’ın dininin yardımcıları olmak, Allah’ın yardımını ve rızasını kazanmak” konuları üzerinde durdu. GÖREN konuşmasının devamında meal yarışması ile ilgili detaylı bilgilendirmelerde bulundu.  

Neden Meal Yarışması?

-Çünkü; Toplumun her kesimini Allah’ın (C.C.) son mesajı ile buluşturmak istiyoruz,

-Kur’ân-ı Kerim’i anlayarak okuma konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz,

-Toplumun Kur’an algısını, Allah’ın (C.C.) “oku” emrindeki muradına muvafık hale getirmek istiyoruz,

-Kur’ân-ı Kerim’in hayatımızın her anında bize en önemli rehber olduğunu göstermek istiyoruz.

         KAB Platformu (Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu) tarafından hazırlanan “Okuduk Mu?” isimli kısa filmin izlenmesinin ardından, Tavşanlı’da yarışma ile ilgili yapılan faaliyetlerden bahsedildi. Tanışma ve görüş alışverişlerinin yapılması ile devam eden toplantı sonunda katılımcılara yarışma için hazırlanan dokümanlar verildi. Ayrıca yarışmaya kayıt, hazırlık ve gelişmeler hakkında bilgi edinmeleri için aşağıdaki web adreslerinin takip edilmesi tavsiye edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.