Maden Sahası Rehabilitasyonu ile 18 Bin Fidan Toprağa Değdi

Gündem Yayın: 27 Mart 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 27.03.2017 17:27:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3718 okunma
Google News

Maden Sahası Rehabilitasyonu ile 18 Bin Fidan Toprağa Değdi

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından; madencilik faaliyetinin sona erdiği alanlar, yeniden tabiata kazandırılıyor.

Orman Genel Müdürlüğünce madencilik faaliyetlerinin sona erdiği sahaların rehabilitasyonu konusunda gerekli çalışmaların yapılması ve bu sahaların kazanılması için “Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planını” yürürlüğe konuldu.

Eylem planı çerçevesinde Kütahya ili Tavşanlı ilçesi Tunçbilek Habitabat köyü civarında faaliyetlerin sona erdiği maden alanında lavanta, badem, sedir karaçam ve akasya türlerinden oluşan 18.000 adet fidan toprakla buluştu.

GLİ tarafından madencilik faaliyetleri ile bozulmuş olan Hamitabat köyü sınırları dahilinde kalan alanın rehabilitasyonu ve doğaya yeniden kazandırılması çalışmaları çerçevesinde 300 dekar saha rehabilite edildi ve 18 bin fidan toprağa değdi.

Rehabilitasyon çalışmaları ile madenlerin çıkartılması, işlenmesi ve kullanılması sırasında çevreye verilen zararın en aza indirilmesi ve bozulan sahaların tekrar doğaya kazandırılması sağlanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.