Maden İş Sendikası Batı Anadolu Şubesi seçim sonucu

Tuna İŞLEYEN - GÖRÜNTÜLÜ

Gündem Yayın: 03 Kasım 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 03.11.2021 18:39:29
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1437 okunma
Google News

Türkiye Maden işçileri sendikasına bağlı, Batı Anadolu Şubesinin 12. Olağan genel kurulu yapıldı.Genel kurulda Türkiye Maden işçileri sendikası genel başkanı Nurettin Akçul'un Divan başkanlığını yaptığı, Divan katipliğini ise genel merkez Yönetim kurulu Üyeleri oluşturdu..Yeni yönetim kurulu şu şekilde oluştu:         Şube başkanı Yusuf Yaman,   Şube başkan vekili Ahmet Çevik,  Şube sekreteri Reşat Aydın,         Şube Mali sekreteri Ahmet Uğur,  Şube teşkilat sekreteri Eyüp Karaca.

               Maden İş Sendikası Batı Anadolu Şubesi Yusuf Yaman başkanlığında tek listeyle kongreye gitti.

Maden İş Sendikası Batı Anadolu Şubesi 12. Olağan Genel Kurulu Maden İş Sendikası Batı Anadolu Şubesi Konferans salonunda gerçekleşti.

               Açılış Konuşmasını Başkan Yusuf Yaman gerçekleştirdi. Başkan Yaman, yaptığı konuşma ile birlik beraberliğin en iyi şekilde sağlanması gerektiğini, ayrılıkçılığın zarar vereceğini ifade ederken " 60 kadar kişinin bazı nedenlerle istifa ettiğini ve gerekli mesajları da sendika olarak aldıklarını ifade etti. Düzeltilmesi gerekenler varsa düzeltilecektir diyen Yaman, " Arkadaşlarımızın tepki amaçlı istifa etmelerinde tabana kadar değindik. Tabiki düzelteceğiz bunun başka lamı cimi yok. Ama birilerini istifa ettirerekten Sendika ile ilgili pazarlık Yusuf Yaman'da olmaz. Eğer biz sendikamızı pazarlık konusu yaparsak burada huzur dirlik güven kalmaz. Şu anda birlik zamanıdır, şu anda bölünme zamanı değildir... " diyerek sözlerine devam etti.

Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, yaptığı konuşma ile "   Yusuf Yaman başkan çok istikrarlı bir başkandır. Çok iyi bir kanaat önderidir, çok iyi teşkilat abisidir. Kendisini takdir ediyorum. Tunçbilek Kömür madenciliğinin ilklerindendir. Maden iş Sendikasının da temel taşlarındandır " diyerek sözlerini sürdürdü.

Programda Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek , AK Parti İlçe Başkanı Bilal Kıyak ve Tunçbilek Belediye Başkanı Mustafa Düzgün de dilek ve temennilerde bulunarak genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulundu.

               Genel kurulda uzun yıllar sendika yönetiminde görev alan Ali Koyuncu ve Ahmet Meriç bayrağı yeni işçi arkadaşlarına teslim ettiklerini belirtirken kendilerine başarılı çalışmalarından dolayı çiçek ve plaket takdiminde bulunuldu.

               12. Olağan Genel kurula , Genel Başkan Nurettin Akçul, Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek, Genel Sekreter Tamer Küçükgencay Genel Mali Sekreter Zekeriya Aydın, Genel Toplu Sözleşme Sekreteri Hasan Hüseyin Gürbüz,  AK Parti ilçe başkanı Bilal Kıyak, MHP İlçe başkanı Barbaros Öztürk,  Tunçbilek belediye başkanı Mustafa Düzgün, çok sayıda sendika üyeleri ve basın mensupları katıldı.  

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.